BRAVO PLAVI / Dinamo u osam minuta utrpao tri komada kosovskom prvaku i osigurao novo europsko proljeće

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Tijek utakmice između Dinama i Ballkanija mogli ste pratiti uživo na Net.hr-u

14.12.2023.
19:18
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo - Ballkani

3-0

DINAMO: Zagorac - Ristovski, Šutalo, Perić, Perković - Mišić - Kaneko, Sučić, Baturina, Vidović - Petković

BALLKANI: Kolici - Thaqi, Jashanica, Halili, Trashi - Zyba, Kuc, Dellova - Hamidi, Berisha, Gripshi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je u posljednjem kolu grupne faze Konferencijske lige dobio Ballkani 3-0 na Maksimiru te tako kao drugi u skupini osigurao novo europsko proljeće i nokaut fazu.

Lijepu akciju odigrali su dinamovci u 3. minuti kada je Mišić podvalio loptu za Vidovića, ali ispred ofenzivca Plavih brži je bio Kolici te je otklonio opasnost. Na prvu pravu priliku čekali smo do 9. minute kada je pogriješila obrana gostiju, do lopte je stigao Baturina, čiji je udarac s 10-ak metara blokiran u posljednji trenutak. U 13. minuti Dinamo je dobio slobodan udarac na 20-ak metara, ali pokušaj Petkovića ne ide dalje od živog zida. U 21. minuti zaprijetili su i gosti, no udarac Berishe odlazi daleko od gola. U 29. minuti Kaneko je lijepo probio po desnoj strani i ubacio u sredinu, no tamo nije bilo nikoga. Vidović se u 36. minuti namještao na udarac iskosa s lijeve strane na 10-ak metara, ali blokirala je to obrana gostiju. Loša vijest za Plave stigla je u 42. minuti kada je zbog ozljede teren morao napustiti Šutalo, a u igru je ušao Moharrami. U samoj završnici prvog dijela Petković je sjajno proigrao Vidovića čiji udarac s 10-ak metara je išao ravno u Kolicija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavak utakmice hrabrije su ušli gosti, a u 53. minuti Zagorac je morao izaći daleko od gola i ispucavanjem otklanjati potencijalno opasnu situaciju pred svojim golom. U 59. minuti napokon smo vidjeli nešto i od Dinama. Prvo se na rubu šesnaesterca oslobodio Petković, ali išlo je to ravno u Kolicija, koji to odbija. U nastavku akcije puca Perković, no ponovno u golmana Ballkanija. U 65. minuti u šesnaestercu kosovske momčad pao je Kaneko, no sudac mu je samo pokazao žuti karton.

Gol smo napokon dočekali u 70. minuti kada je nakon ubačaja iz kuta najviši bio Perić koji glavom donosi 1-0. Samo tri minute kasnije ponovno se zatresla mreža Ballkanija. Udarac Perića zaustavio je Kolici, no na odbijenu loptu natrčao je Petković i pogodio za 2-0. U 75. minuti Ljubičić je sjajno iza obrane izbacio Kaneka koji se sjurio prema golu, a u šesnaestercu ga ruši Dellova. Za suca nije bilo dvojbe i pokazao je na bijelu točku, a blitzkrieg Plavih u osam minuta potvrdio je Petković golom za 3-0. Ballkani je u 80. minuti imao priliku smanjiti prednost kada je Berisha izbio sam pred Zagorca, ali sjajno je reagirao golman Dinama. Plavi su u 84. minuti mogli i do četvrtog gola, ali udarac Moharramija brani Kolici. Bila je to ujedno i posljednja prilika na utakmici nakon koje su Plavi mogli početi slaviti novo europsko proljeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dvoboju ove skupine Viktoria je s 3-0 bila bolja od Astane te je skupinu završila s maksimalnih 18 bodova. Dinamo je osvojio devet, Astana i Ballkani po četiri.

U subotu, 16. prosinca, očekuje nas spektakularna borilačka večer koju možete pratiti UŽIVO na VOYO platformi. U 19 sati počinje prijenos priredbe najveće regionalne borilačke organizacije - FNC 14 iz Sarajeva, a sat vremena kasnije počinje event vodeće europske MMA organizacije - KSW 89 u poljskom gradu Gliwice

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo