ŽESTOKA REAKCIJA / Dinamo donio odluku nakon poraza u derbiju: 'Torcidi zabranjujemo sve transparente na Maksimiru, ovo je bilo podmuklo i prijevarno'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Hajduk je u prvom derbiju sezone pobijedio Dinamo s 2:0

6.12.2021.
19:06
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Splitski Hajduk je u nedjelju u najvećem hrvatskom derbiju s 2:0 pobijedio na gostovanju Dinamo i nastavio sjajan niz pod novim trenerom Valdasom Dambrauskasom.

Image
'BIJELI' POSLALI PORUKU /

Iz Hajduka se oglasili nakon što su Livaja i Subašić vrijeđali Dinamo: 'I dinamovci su pljeskali na "ubi tovara"...'

Image
'BIJELI' POSLALI PORUKU /

Iz Hajduka se oglasili nakon što su Livaja i Subašić vrijeđali Dinamo: 'I dinamovci su pljeskali na "ubi tovara"...'

Tijekom utakmice navijači obje momčadi međusobno su se vrijeđali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

moglo se čuti "Ubij Purgera'' s jedne strane i ''Ubij tovara'' s druge, a tijekom zagrijavanja igrača, Boysi su govorili kako tražili pobjedu, dok je Torcida na par minuta zašutjela, a onda su na južnoj tribini izvjesili veliki transparent ''Mrzim Dinamo.''

Iz Dinama su se dan nakon utakmice oglasili priopćenjem u kojemu su naglasili da je Torcida transparent "Mrzin Dinamo" unijela na " prijevaran i podmukao način " te zabranila toj skupini unošenje bilo kakvih transparenata na budućim derbijima na Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"GNK Dinamo najoštrije osuđuje jučer izraženi govor mržnje prema našem Klubu, prvo iskazan kroz transparent „MRZIN DINAMO“, a zatim i kroz izraze mržnje koje su u zračnoj luci Split, a onda i na drugim mjestima javno iskazali igrači Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Transparent „MRZIN DINAMO“ je unesen na prijevaran i podmukao način, pri čemu su službene osobe Hajduka iskoristile dobronamjernost GNK Dinamo kao organizatora utakmice, koji je poštujući našeg jučerašnjeg protivnika dozvolio unošenje drugačijeg navijačkog transparenta, a ne ovog uvredljivog sadržaja. Ono što je sasvim SIGURNO JE TO DA U BUDUĆIM UTAKMICAMA između Dinama i Hajduka pripadnici navijačke skupine Torcida neće više moći unijeti niti jedan svoj transparent i poruku na naš stadion.

Što se tiče skandiranja igrača Hajduka koji su svojim „pjesmama“ promovirali uvredljiv i neprimjeren govor u javnom prostoru, očekujemo od HNS-a, kao ovlaštenog pokretača disciplinskih postupaka da u najkraćem roku poduzme sve kao u nekim recentnim slučajevima kada su nečije privatne poruke iskorištene za višemjesečne suspenzije. U ovom konkretnom slučaju nije se radilo o privatnim porukama nego javnom prostoru, i u potpunosti odgovara razlozima za pokretanje disciplinskih postupaka protiv onih koji su to učinili. Isto tako, očekujemo i od policije da provede izvide i utvrdi elemente prekršaja i/ili kaznenog djela i procesuira počinitelje", objavljeno je na službenoj stranici GNK Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo