PLES KUGLICA / Dinamo će danas saznati protivnike u Ligi prvaka: Ovo je skupina koju Modri priželjkuju

Image
Foto: profimedia.hr

Treće mjesto donosi nastavak natjecanja u "knockout" fazi Europa lige pa se nadamo kako će Modri ostati u Europi i nakon završetka skupina

25.8.2022.
13:45
profimedia.hr
VOYO logo

Zagrebački Dinamo će danas nakon 18 sati saznati suparnike s kojima će odmjeriti snage. Modri su jučerašnjim slavljem protiv norveškog prvaka Bodo/Glimta izborili skupinu Lige prvaka osmi put u klupskoj povijesti.

U sezoni 2019./20. su plavi posljednji put igrali najelitnije europsko natjecanje, a susreli su se protiv Manchester Cityja, Shakhtara i Atalante. Svoje ime na današnjem ždrijebu će pronaći 32 predstavnika diljem Europe, a završetkom jučerašnjih utakmica su poznati i posljednji sudionici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SUSRET ODLUKE /

Dinamo je u Ligi prvaka! Modri u ludim produžecima slomio norveškog prvaka!

Image
SUSRET ODLUKE /

Dinamo je u Ligi prvaka! Modri u ludim produžecima slomio norveškog prvaka!

Osim Dinama, tu je još Rangers koji su izbacio PSV pogotkom hrvatskog napadača Antonija Čolaka i Kopenhagen koji je prošao protiv Trabzonspora. Ždrijeb se održava u Istanbulu, a uz izvlačenje parova UEFA će na istom događaju objaviti najbolje igrače prošlosezonske Lige prvaka i igrača godine.

Liga prvaka je tako posložena da je moguće da Dinamo izvuče tri izrazita favorita, za to su veće šanse jer će se Dinamo naći u četvrtom šeširu. Da su se Modri kojim slučajem, odnosno poklapanjem rezultata iz ostalih utakmica našli u trećoj jakosnoj skupini, u grupi bi onda izvukli jednog nominalno slabijeg suparnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najgori scenarij

Skupina smrti bi izgledala ovako: Real Madrid, Liverpool, Inter i Dinamo. Takav rasplet bi trebalo izbjeći pod svaku cijenu jer u sebi ima osvajača i polufinalista prošle sezone.

Ovako izgledaju prva četiri šešira za današnje izvlačenje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: UEFA web
Image
Foto: UEFA web
Image
Foto: UEFA web
Image
Foto: UEFA web

Prolazna skupina

"Najlakša" skupina bi bila: Eintracht Frankfurt, Sevilla, Shakhtar Donetsk i Dinamo. Ova skupina bi bila sve samo ne lagan zadatak, ali moramo uzmeti u obzir kakve su sve skupine moguće, ova je definitno prolazna.

Eintracht je osvajač Europa lige i zato nastupa u Ligi prvaka iako je u Bundesligi završio na skromnom sedmom mjestu ljestvice. Sevilla je jako dobra i iskusna momčad u Europi, a tu je i stari dužnik ukranijski Shakhtar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koga god izvukao, Dinamo ima dobru momčad, no neće biti lagano tko god bio protivnik Modrih. Trener Ante Čačić je na konferenciji za medije dao odgovor na pitanje koga priželjkuje na ždrijebu.

"Htio bih na Maksimiru vidjeti svoja dva kapetana koje sam vodio, Luku Modrića i Darija Srnu. Dakle, Real i Šahtar", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva faza natjecanja početi će 6. rujna a završiti će nešto ranije nego što je uobičajeno zbog Svjetskog prvenstva u Kataru. Tako bi grupna faza trebala biti zaključena 2. studenog. Treće mjesto donosi nastavak natjecanja u "knockout" fazi Europa lige pa se nadamo kako će Modri ostati u Europi i nakon završetka skupina.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo