KRAJ: / Dinamo se provukao na Maksimiru!

Dinamo je napravio korak bliže Ligi prvaka. Prva utakmica nokaut faze protiv Maribora je završila 2:1 u korist Modrih. Zagrepčani su odlično krenuli u dvoboj, Čop je u 10. minuti zabio za 1:0.

22.8.2012.
11:19
VOYO logo

ZAGREB - Maksimir. GLEDATELJA: 20.000. SUDAC: Cüneyt Cakir (Turska).

DINAMO: Kelava - Šimunić, Tonel, Vida, Pivarić - Ademi, Leko (od 46. Peko) - Sammir, Badelj, Rukavina (od 57. Beqiraj) - Čop

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MARIBOR: Handanović - Mejač, Potokar, Rajčevič, Arghus - Filipovič, Ibraimi (od 78. Mezga), Cvijanovič, Mertelj - Tavares, Berić

STRIJELCI: 1-0 Čop (10.), 1-1 Badelj ag (39.), 2-1 Badelj (74.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KRAJ!

90'- Sudar glavama u Dinamovom 16-ercu, Potokar i Ademi ostali su ležati na travnjaku. Igrat će se još 4 minute sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

87'- Zvižduci prilikom izmjene Sammir - Vrsaljko. Mamićev ljubimac nije odigrao spektakularnu utakmicu, iako su njegov šut od prije par minuta milimetri dijelili od mreže.

84'-Pivarić je srušen na rubu 16-erca. Sjajna pozicija za Dinamo. Sammir je opalio svom snagom u vratnicu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82'-Komazec za Beriča, izmjena kod Maribora. Dinamovci mogu samo čestitati Beriču na brojnim promašajima.

80'-Šimunić je pokosio Tavaresa na 23 metara od gola i zaradio žuti karton. Odlična prigoda za goste. Mezga je očajno pucao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78'- Prva izmjena u Mariboru. Ibraimi je izašao, Mezga ušao.

77'- Kiks Peke, veliki promašaj Beriča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74'- GOOOL! Kakvo iskupljenje! Kapetan Badelj je popravio kiks iz prvog polovremena i doveo Dinamo u vodstvo. Bila je to akcija u tri poteza, Sammir - Čop - Badelj - GOL!

68'- Kakav promašaj gostiju! Berič je izašao sam ispred Kelave, Dinamov vratar je izletio sa svog gola i skratio kut, očekivala se egzekucija, ali je Slovenac promašio zicer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

63'-Pivarić zamalo! Ubacio se iz drugog plana, dobio je loptu u prostor, ušao u kazneni prostor, ciljao...i poslao loptu pokraj gola.

57'-Berič je testirao svoj udarac iz daljine. Pokraj gola. Izmjena u Dinamu, Beqiraj za Rukavinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55'- Pritisak Dinama zasad donosi samo kornere.

53'- Prva prigoda za Dinamo u nastavku. Badelj je pucao s ruba 16-erca, ali prevelika je bila gužva ispred Handanoviča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

47'-Filipovič je opalio s 30 metara, prohujalo je pokraj gola.

46'- Počelo je drugo poluvrijeme. Jerko Leko je ostao u svlačionici Dinama. U igri je Ivan Peko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

44'- Još jedan promašaj Čopa. Ovo je već previše...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

39'-GOL! 1-1 Dinamovci su loše reagirali na Prizemni centaršut u kazneni prostor u svoj gol je skrenuo Milan Badelj.

35'-Leko je zaspao u obrani, Berič je ostao sam ispred Kelave, ali nije uspio bolje reagirati i lopta je odletjela u gol-aut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

33'-Vida je opet kvalitetno ubacio s desnog boka, mrvicu previsoko za Rukavininu glavu. Pucao je preko gola. Borba je na tribinama. Odjekuju uvrede na račun Zdravka Mamića, dio navijača pokušava zvižducima utišati psovke.

31'- Požutio je i Slovenac Mertelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

28'- Žuti karton za Vidu. Opasan start.

26'- Prva opasnija akcija pred Kelavom. Cvijanovič je pucao s ruba 16-erca, ali traljavo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

25'-Čop je već mogao doći do hat-tricka. Sammir je bio asistent, ali opet je traljavao pucao...

20'- Dinamo je šest puta pucao na gol Maribora, Slovenci su zasad zabilježili jedan šut pokraj Kelavinog gola. Posjed lopte je uvjerljivo na Dinamovoj strani, 62-38 u korist hrvatskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17'- Još jedna šansa! Rajčevič je zamalo postigao autogol! Leko je centrirao, Mariborov branič je glavom htio rasčistiti, ali je samo na muku stavio svog vratara Handanoviča. Vratar Maribora loptu je odbio u prečku.

15'- Dinamo nastavlja s dominacijom. Zamalo je Čop zabio i drugi gol. Ovog puta je ubačaj došao s lijeve strane, centrirao je Pivarić, ali je Dinamov napadač loptu poslao visoko preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10'-GOOOL! Duje Čop doveo je Dinamo u vodstvo! Sammir je opalio iz daljine, lopta je od bloka završila na desnoj strani, gdje je Vida odlično ubacio u peterac. Trogiranin je bio neometan i lakoćom je poentirao

7'- Prva šansa! Ademije s loptom pretrčao 50 metara i s ruba 16-erca opalio preko gola.

3'- Solo pokušaj Sammira gosti su zaustavili na svojih 20 metara. Početno ispitivanje snaga...

1'- Počela je utakmica! Sjeverna je tribina poprilično prazna. Možemo samo špekulirati, ali Dinamo u prodaju nije pustio svih 6.000 ulaznica koliki je kapacitet donje tribine. Zdravko Mamić može biti 'oduševljen'.

Dinamov trener Ante Čačić nije lagao. Najavio je kako će se postaviti kao da nema uzvrata, kao da se igra samo jedan utakmica. Na tren je poslao napadačku formaciju. Pivarić je zauzeo mjesto na lijevom boku, dok je Ibanez na klupi, kao i Fatos Beqiraj, te Šime Vrsaljko.

Maksimirske tribine su dobro popunjene, osim sjeverne tribine, a svoje mjesto su zauzeli i navijači Maribora. Njih je specijalnim navijačkim vlakom i autobusima stiglo preko tisuću, a u Zagrebu ih je spremno dočekala policija i sprovela do južne tribine maksimirskog stadiona.

Dinamo se nakon novih pravila na klupskim blagajnama prilikom kupnje ulaznica za utakmice, zbog čega su zabilježena i padanja u nesvijest, odlučio za novi korak u borbi protiv, kako ih u klubu zovu, "takozvanih navijača".

Večernjak tvrdi da su od desetorice huligana koji su bacali baklje tijekom utakmice između Dinama i Sheriffa osmorica privedena, te da su protiv četvorice već donesene pravomoćne sudske presude, dok je za preostalu četvoricu sudski postupak u tijeku.

'Četvorka' je osuđena na, ovisno o pojedinom slučaju, zatvorsku kaznu od deset dana naviše, te novčanom kaznom od 2.000 kuna naviše. Tvrdi se i da će Dinamo protiv osuđenih huligana također podnijeti građansku tužbu za naknadu štete!

Zoran Mamić je pak uoči susreta s Mariborom objasnio zašto je posebno uzbuđen:

"Jedan je, naravno, ta velika utakmica, koju svi toliko željno iščekujemo, a drugi je onako pomalo tužan, iako mi taj drugi daje neku sigurnost jer on uvijek pazi na mene. Danas je, naime, deveta godišnjica smrti mog oca", izjavio je Mamić te prokomentirao napise da je, navodno, potjeran s treninga slovenskog kluba:

"Naravno da nisam otjeran! Postoji onih službenih 15 minuta kad je otvoren trening i za medije i za sve ostale i naravno da je Zlatko, koji je moj prijatelj, 'zakurio malo vatru' i dovikivao: 'Šta radi ovaj tamo?' Onda je ispalo ovako kako je ispalo."

Darko Milanič (trener Maribora op.a.) je izjavio da zahvaljujući domaćem terenu Dinamo smatra favoritom, a Mamić je to i potvrdio, no za to je naveo i dodatne razloge:

"Svaki trener će reći da smo favoriti, iako mislim i objektivno da smo favoriti. Dinamo realno ima puno više iskustva u europskim nastupima, iako posljednjih godina i Maribor redovito sudjeluje, međutim naše je iskustvo puno veće, mi smo domaćini i naša kvaliteta ekipe je veća. Bez podcjenjivanja protivnika i s velikim respektom objektivno smo favoriti!"

Mamić je prognozirao da će Dinamo pobijediti s tri gola razlike, a rezultat je simpatično 'upakirao' u vremensku prognozu:

"Trenutno je u Maksimiru već 22, u Mariboru je velikih minus 3, do kraja dana sunčano sa slabim vjetrom. Najviša dnevna temperatura čak do 37!"

Mamić je progovorio i o Sammiru, Dinamovoj razuzdanoj zvijezdi koja je nedavno obećala kako više neće taknuti alkohol. Mamić je priznao da je njegov problem s alkoholom, nažalost, postao problem čitavog kluba i dodao:

"Ako to stvarno misli, onda je definitivno zaslužio ući u reprezentaciju. Možemo raspravljati o svakakvim ukusima, međutim on je s Dinamom u posljednjih šest godina osvojio šest prvenstava, pet Kupova, svake je godine igrao Europu. Statistički svaku sezonu zabije od 7 do 10 golova, ima 15 asistencija i definitivno je jedan od najboljih igrača koji igraju u Hrvatskoj. To nisu simpatije i nije naguravanje!", smatra mlađi Mamić.

Više o temi: specijal-201102150360004-Liga prvaka

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo