Sad je sve jasno: Evo zašto Europa drhti pred Marijom Mandžukićem

Španjolski dnevni list Marca analizirala je napadačku učinkovitost hrvatskog reprezentativca Marija Mandžukića, i dobila izračun da Mandžukić zabija baš kao Diego Costa, i više od toga!

2.8.2014.
19:38
VOYO logo

Kada je Marijo Mandžukić potpisao za Atletico Madrid, odmah su počele usporedbe s španjolskom zvijezdom Diegom Costom koji je napustio Rojiblancose i obukao dres Chelsea za oko 60 milijuna eura. To je šokiralo navijače Atletica jer Costa je bio njihova ikona, glavni čovjek koji ih je odveo prema naslovu prvaka Španjolske i do finala Lige prvaka u kojem su izgubili od Real Madrida.

Iz Atletica su počele stizati izjave da su u Manđi dobili strašno pojačanje, ali brojke Coste, koji je prošle sezone zabio 40 pogodaka tjeraju navijače Atletica da budu skeptični. U raspravu se uključila i Marca koja je analizirala napadačku učinkovitost oba igrača, i dobila rezultat da Hrvat zabija i više od Coste. Naime, Mandžukić je za Bayern lani u 46 utakmica i 3222 minute provedene na terenu zabio 25 pogodaka. U prosjeku je zabijao svake 128. minute. Costa je kod Diega Simeonea lani odradio 56 utakmica, 5076 minuta uz 40 pogodaka te je u prosjeku zabijao svake 126. minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/vu1nuY556u8

U prvoj sezoni u Bayernu (2012/13) kada mu je trener bio Jupp Heynckes, u 40 nastupa, Mandžukić je zabio 22 pogotka, svakih 128 munuta po jedan. Ukupno je odigrao 2835 minuta. Costa je u tandemu s Rademelom Falcaom postigao u 44 utakmice i 3046 minuta zabio je 20 pogodaka. Znači, u prosjeku svakih 152 minute po jedan gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve navedeno sugerira da je Mandžukić pravo pojačanje za Atletico.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo