UOČI CLASICA / Didier Deschamps priznao: 'Modrić je ušao kad je bilo teško za Hrvatsku i sve promijenio u Danskoj'

Image
Foto: Profimedia

Didier Deschamps održao pressicu uoči Hrvatske sutra u Parizu

12.6.2022.
18:26
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska sutra u 20:45 u Parizu igra susret četvrtog kola skupine 1 elitnog ranga Lige nacija. Bit će to drugi susret ovih dviju reprezentacija u tom natjecanju nakon što su na Poljudu odigrale 1:1, odnosno 4 utakmica u 11 dana, na što se žalio Zlatko Dalić.

Image
'NAVALIT ĆE NA NAS' /

Zlatko Dalić otkrio većinu sastava za Francusku: Jedna pozicija posebno je kritična; 'Vidjet ćemo što ćemo'

Image
'NAVALIT ĆE NA NAS' /

Zlatko Dalić otkrio većinu sastava za Francusku: Jedna pozicija posebno je kritična; 'Vidjet ćemo što ćemo'

'Ne želim kukati, ne želim se žaliti'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuski izbornik Didier Deschamps danas je održao konferenciju za medije i rekao kako se prilagođava, kako ne želi kukati niti se žaliti, te kako posebno ne želi riskirati s igračima. Naglasio je kako sve reprezentacije u Ligi nacija mijenjaju iz utakmice u utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam promijenio mišljenje i ništa me ne smeta stvarno. Sustav možemo promijeniti tijekom utakmice. To što smo igrali s četvoricom ne znači da više nećemo probati s trojicom. Na taj način nismo toliko predvidljivi nikome", kazao je Didier Deschamps, čije riječi prenose francuski mediji...

Tri ili četiri iza?

"Opcije su postojale i prije, ali ne želimo se odricati obrane s 3 iza, ako smo sad dvije utakmice igrali s 4 iza. Vidjet ćemo kako ćemo postaviti obranu", dodaje izbornik Francuske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mbappe nije 100% spreman

Kylian Mbappe očito nije 100 posto spreman. Protiv Austrije nije ušao jer su bili u zaostatku. Dodao je izbornik Francuske kako Diaby, Hernandez i Saliba neće večeras trenirati, dok Benzema i Kamara rade odvojeno.

"Kimpembe će biti kapetan sutra, a Maignan će braniti. Svaki trener ima pravo na svoj pristup i odabire. Odlučio sam se za Mikea drugu i četvrtu utakmicu. Sutra će on braniti jer je Lloris branio prvu i treću", otkrio je Deschamps, pa objasnio razlike između Nkunkua i Griezmanna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nkunku igra prema naprijed, Griezmann gradi igru'

"To su dva različita profila. Nkunku malo više igra prema naprijed, dok Griezmann gradi igru. Nkunku ima vrlo dobar skok, ali može i Antoine biti dobar u tom dijelu igre. Christopher nije toliko igrao, ima velikih kvaliteta".

Deschamps je planirao otići s konferencije, no zaustavila su ga pitanja hrvatskih novinara. Izbornik im je odgovarao na pitanja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Zlatko Dalić se sigurno pita kojih će 11 igrača postaviti Francuska'

"Zlatko Dalić se sigurno pita kojih će 11 igrača postaviti Francuska. Njihovo prvo poluvrijeme protiv Danske bilo je teško. Bilo je teško pa je ušao Modrić i sve promijenio u sredini. Imali su više kontrole, bili su opasni. Vidjet ćemo tko će sutra igrati. Imaju opcije, ali su umorni kao i mi. Vidjet ćemo hoće li ekipa biti ista kao u prošloj utakmici", odgovorio je Deschamps.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo