NA TRIBINAMA POLJUDA / Promaknulo mnogima: Torcida palila navijačke 'trofeje', srpski mediji zgroženi zbog jednog detalja

Image
Foto: Matko Begovic/PIXSELL

Informer donosi naslov u sličnom tonu 'Hrvati palili srpske zastave, užasne scene u Splitu'

22.10.2022.
13:20
Matko Begovic/PIXSELL
VOYO logo

Hajduk i Dinamo su se susreli na Poljudu u 14. kolu HNL-a i u prilično slabom derbiju odigrali mršavih 1:1. Splićane je u vodstvo u 27. minuti doveo Marko Livaja, a Bruno Petković je postavio konačan rezultat nakon, čini se, kontroverznog kaznenog udarca.

Ipak, zbivanja na terenu su, kao što to obično biva, bila zasjenjena događajima na tribinama. Treba spomenuti spektakularnu koreografiju na početku susreta no to nije ono što je zasjenilo igru na terenu već su posrijedi navijački incidenti tijekom i nakon utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Matko Begovic/PIXSELL

BBB-i su napravili požar na južnoj poljudskoj tribini spalivši veći broj sjedalica, a gorjele su sjedalice i na sjeveru te su vatrogasci imali pune ruke posla.
Ipak jedan detalj je mnogima promaknuo jer se nije mogao vidjeti u TV prijenosu. Naime, Torcida je u jednom trenutku podigla naopako okrenute transparente 'oduzete' drugim navijačkim skupinama te su ih uz veliku bakljadu spalili.

Image
Foto: Matko Begovic/PIXSELL

Bilo je tu rekvizita koji su nekoć pripadali navijačima Dinama, ali i onih iz Grčke, Engleske i drugih europskih zemalja te par srpskih zastava. Srpski mediji koji su sa zanimanjem pratili najveći hrvatski derbi zgroženi su viđenim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako Večernje novosti donose naslov "Hrvati palili srpske zastave, tisuće njih slavilo u transu. Scena koja je obišla planetu', a i Kurir slično prezentira događaj naslovom 'Skandal u Splitu: Hrvatski navijači palili srpske zastave'. Kurir je pobrojao tri zastave na kojima je pisalo Grobari Prnjavor, Omarska i Dublin. Informer donosi naslov u sličnom tonu 'Hrvati palili srpske zastave, užasne scene u Splitu'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo