DESET GODINA OD NAJVEĆE TRAGEDIJE U HNL-U: / Neke stvari su se promijenile, ali ime Hrvoja Ćustića nikad neće biti zaboravljeno

Image
Foto: PIXSELL

Hrvoje Ćustić dobio je svoju ulicu Zadru, a neko vrijeme aktualna je bila i inicijativa da Hrvatski kup dobije ime po mladom nogometašu Zadra

29.3.2018.
9:01
PIXSELL
VOYO logo

Prošlo je deset godina od velike tragedije koja je zauvijek obilježila hrvatski nogomet - smrti Hrvoja Ćustića (24). Stravičan događaj dogodio se 29. ožujka 2008. godine na Stanovima na susretu između Zadra i Cibalije.

U drugoj minuti utakmice nakon jednog običnog duela s igračem Cibalije Tomislavom Jurićem, Ćustić je pao i glavom udario u betonski zid pored igrališta. Hrvoje je bez svijesti prevežen u bolnicu gdje je iste večeri i operiran, a prve prognoze pokazivale su da bi se trebao oporaviti. No stanje mu se naglo pogoršalo te je preminuo 3. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliko prijateljstvo

Krenula su prozivanja i tražilo se krivca za tragediju, a HNS je na kraju donio nove propise prema kojima se zidovi koji okružuju neke terene moraju obložiti strunjačama ili spužvama, a povećana je i minimalna udaljenost od aut-crte.

Hrvoje Ćustić dobio je svoju ulicu Zadru, a neko vrijeme aktualna je bila i inicijativa da Hrvatski kup dobije ime po mladom nogometašu Zadra, no to se nikada nije dogodilo. Da se njegovo ime nikada ne zaboravi brine se vratar Monaca i hrvatske reprezentacije, Danijel Subašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danijel i Hrvoje bili su veliki prijatelji od malena, a upravo je Subašić ispucao posljednju loptu za kojom je mladi Zadranin potrčao. Suba na svakoj utakmici nosi majicu s Hrvojevim likom na kojoj piše 'zauvijek'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo