'LUDNICA' NA OTVARANJU SEZONE / Hajduk nevjerojatnim preokretom uzeo puni plijen u Maksimiru, Livaja i Pukštas heroji 'Bijelih'

Image
Foto: PIXSELL

Derbi Dinama i Hajduka u 1. kolu HNL-a mogli ste pratiti u tekstualnom prijenosu na Net.hr-u

21.7.2023.
17:12
PIXSELL
VOYO logo

Počela je nova sezona HNL-a, a na premijeri prvenstva i u najvećem hrvatskom derbiju nogometaši Hajduka su nakon preokreta, na maksimirskom stadionu, svladali Dinamo 2-1 (0-1).

Image
POGLED NA LOŽU /

Navikli smo ju gledati kako sjedi odmah do predsjednika Dinama, no danas je u svečanoj loži imala drugo mjesto

Image
POGLED NA LOŽU /

Navikli smo ju gledati kako sjedi odmah do predsjednika Dinama, no danas je u svečanoj loži imala drugo mjesto

Dinamo je poveo u 35. minuti kada je strijelac bio Bruno Petković. Preokret je uslijedio u nastavku susreta. Marko Livaja je izjednačio u 74. minuti, dok je Rokas Pukštas u 93. zabio za 2-1 i pobjedu Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je bolje otvorio utakmicu te se nije dugo trebalo čekati na prvi opasan udarac prema splitskim vratima. Martin Baturina je u petoj minuti dobro ciljao s 17-18 metara, ali je vratar Hajduka Lučić odbio loptu u korner.

Nakon uvodnog pritiska aktualnog prvaka Dinama gosti iz Splita su se oslobodili iz tog obruča te su i oni počeli prijetiti. Prvo je glavom pokušao Mlakar, a potom je slab udarac uputio Benrahou.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslijedila je potom ponovno dominacija Dinama koji je stisnuo Hajduk, pleo je mrežu oko suparnika i Splićani nisu uspjeli izdržati taj dio igre bez primljenog gola. Dinamo je poveo u 35. minuti nakon što je Mišić ukrao loptu Livaji, a potom je Špikić asistirao za pogodak kojeg je potpisao Bruno Petković. Do kraja prvog dijela mogao je Dinamo povećati prednost, ali je vrlo dobar udarac Ristovskog prošao pored vratnice.

Vrlo mirno se igralo u uvodnih dvadeset minuta drugog poluvremena kada je Dinamo dobio savršenu priliku za povećanje vodstva. Mlakar je u svom šesnaestercu srušio Moharramija, a u 65. minuti je Petković namjestio loptu na bijelu točku. No, pucao je strijelac prvog gola mlako i slabo, Lučić je obranio njegov udarac i spriječio 2-0 domaćina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda Hajduk u nastavku nije izgledao nimalo opasno uspio je u 74. minuti kazniti prethodni promašaj Petkovića. Bila je to majstorija Marka Livaje koji je pred vratima Dinama, držeći Livakovića na leđima, čekao pad lopte s velike visine. Odlično je obavio primanje i efektno zabio pored vratara Dinama koji je vrlo slabo reagirao u ovoj situaciji.

Nakon što je Livaković sjajno obranio udarac splitskog pojačanja Odjidja-Ofoea u 86. minuti, Hajduk je pogodak vrijedan tri boda dao u 93. minuti. Nakon kornera odlično je reagirao Rokas Pukštas i zakucao loptu u mrežu za slavlje Splićana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu od 18.45 sati na Rujevici igraju Rijeka i Rudeš, dok će se u 21 sat sastati Osijek i Slaven Belupo na otvaranju novog stadiona, Opus Arene. U nedjelju od 18.45 sati igraju Gorica i Varaždin te od 21 sat u posljednjem dvoboju prvog kola Lokomotiva i Istra 1961.

SuperSport HNL, 1. kolo

Zagreb, stadion Maksimir. Petak, 21. srpnja. Početak u 20.00.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo - Hajduk 1:2 (35' Petković; Livaja 74', Pušktaš 90'+3')

Dinamo:Livaković, Ristovski, Moharrami, Šutalo, Ljubičić, Mišić, Bulat, Ivanušec, Baturina, Špikić, Petković

Hajduk: Lučić, Sigur, Šarlija, Ferro, Melnjak, Pukštas, Krovinović, Sahiti, Benrahou, Mlakar, Livaja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' + 5' KRAJ Hajduk je pobijedio 1:2.

90' + 3' GOOOL Nevjerojatan preokret Hajduka, Pušktaš je zabio za 1:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

90' Dinamo je, čini se, u završnici bacio sve karte u napad. Veliki pritisak na gol Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86' Umalo preokret! Bila je to vrlo brza akcija, Pušktaš je ubacio u sredinu, Odjidja-Ofoe pucao, a Livaković sjajno obranio.

78' Pokušava Dinamo brzo uzvratiti. Špikić je sada dobio loptu u mšesnaestercu Hajduka i pucao, no to ide visoko iznad gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' GOOOL Hajduk je izjednačio. Bio je to majstorski potez Livaje koji se zagradio 8u Dinamovom petercu i onda jednu dugu loptu škaricama prebacio u Dinamovu mrežu.

72' Duga lopta prema Livaji koji izbija pred Livakovića, ali prvi dodir nije bio dobar i Dinamov golman to lovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' Nema gola. Petković je slabo pucao i njegov udarac je obranio Lučić.

63' Penal za Dinamo! Moharrami je pšao na ulasku u šesnaesterac, a sudac je odmah pokazao na bijelu točku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

59' Leko radi trostruku zamjenu. Iz igre izlaze Benrahou, Sahiti i Sigur, a umjesto njih ulaze Odjidja-Ofoe, Moufi i Dolček.

58' Dalekometni pokušaj Bulata, odlazi to visoko iznad gola Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' Mirno otvaranje nastavka, Dinamo nastavlja dominirati.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' + 1' Gotovo je prvo poluvrijeme. Dinamo na odmor ide s vodstvom 1:0.

45' Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

39' Novi pokušaj Modrih. Snažno je opalio Ristovski s kojih 25 metara, ali nije precizan. Išlo je to jako blizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

35' GOOOL Dinamo vodi. Petković je zaboio za 1:0 na asistenciju Špikića kopji je oduzeo loptu neopreznom Ferru.

30' Odlična šansa za Ivanušeca, ušao je u šesnaesterac i pokušao dodati, ali suigrači ga nisu pratili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

27' Velika nadmoć Dinama u posjedu lopte, u njihovim je nogama 73%, a kod Hajduka samo 23%.

21' Opasno je bilo pred golom Hajduka. Špikić ubacio prema Baturini, a on pucao, ali Sigur otklanja opasnost.

13' Evo i Hajduka, sad su gosti imali dvije dobre šanse u dvije minute. Prvo je Mlakar pucao glavom nakon centaršuta, a Livaković dobro obranio. Nakon toga i Pušktaš je bio u dobroj situaciji, proigrao je Mlakara, ali nije to bilo opasno.

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

11' Šansa za Dinamo. Nakon kornera lopta je stigla do nečuvanog Ivanušeca na desnoj strani, a on je potegao iz prve, no gaša vanjski dio mreže.

10' Dinamo dominira, hajdukovci nisu pokazali ništa. Barem do sada.

5' Prvi udarac na utakmici i to jako opasan. Baturina je potegao, a Lučić spretno odbio u korner.

2' Livaja je oštro ušao u jednog igrača Dinama pa mu je sudac Pajač dao posljednje upozorenje prije žutog kartona.

1' Počela je utakmica.

_____________________________________________

20.04 Čeka se početak. Prije prvog sučevog zvižduka odžat će se minuta šutnje za umrle u velikom nevremenu koje je pogodilo Zagreb i ostatak Hrvatske te legendu hrvatske košarke Mirka Novosela koji je preminuo u četvrtak u 86. godini.

19.50 Sve je spremno, još nas samo 10 minuta dijeli do početka.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

18.30 Stigli su sastavi. U momčad Hajduka se vratio Livaja, a kod Dinama će od prve minute zaigrati Ivanušec, koji je bio upitan. U odnosu na superkup, oba su trenera napravila nekoliko promjena. Bišćan je na stopersku poziciju postavio Ristovskog umjesto Perića, a Mohrrami je na desnom boku. Leko je poostavio Mlakara na krilo jer je u špici Livaja. U prvih 11 nema Dajakua ni Dolčeka umjesto kojeg igra Sahiti.

17.00 Nakon velikog nevremena koje je pogodilo Zagreb malo prije 17 sati, razmišlja se o odgodi derbija, javlja Germanijak. Hoće li se igrati odlučit će glavni sudac  Igor Pajač. Navodno će se čekati s tom odlukom do posljednjeg trenutka.

_______________________________________________________________

U petak navečer u prvom kolu SuperSport HNL-a na Maksimiru se igra novi derbi Dinama i Hajduka, samo šest dana nakon što su se iste momčadi susrele u Superkupu koji je pripao Modrima.

Hajduk će u ovom derbiju biti snažniji jer može računati na nastup svog najboljeg igrača i kapetana Marka Livaje koji je morao propustiti Superkup zbog suspenzije. S druge strane, u momčadi Dinama upitan je nastup jedne od najvećih zvijezda, Luke Ivanušeca, zbog povrede.

"Dinamo dominira 20 godina, ali i tome će jednom doći kraj. U Superkupu smo bili dobri, ali smo izgubili. Sve ekipe imaju svoje vrline i mane. Bit je da sakrivaš mane i igraš na vrline. Jako se dobro poznajemo, nema prevelikih tajni. Uvijek na kraju dođemo do toga da od 90 minuta možeš dominirati 70, ali je nogomet kao boks. Možeš biti bolji pet minuta i zabiti gol. Bit je kada si bolji da moraš to iskoristiti", rekao je u nejavi utakmice trener Hajduka Ivan Leko, koji je u Superkupu isključen zbog sukoba sa sucem.

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Igor Bišćan i Ivan Leko

Trener Dinama Igor Bišćan ovako je najavio derbi s ljutim rivalom:

"Očekuje nas novi derbi, s prvim smo krenuli u sezonu, sutra krećemo u prvenstvo. Nije normalno da se u ovako kratkom vremenu igraju dva derbija. Dobra je stvar što smo u prvom pobijedili i osvojili trofej i u puno boljem i pozitivnijem ozračju smo ga dočekali, nego da smo izgubili".

"Vjerujem da ćemo biti bolji nego što smo bili u prošloj utakmici, bit ćemo spremni i sve napraviti kako bi izborili pobjedu," dodao je strateg hrvatskog prvaka.

Novi MMA spektakl, FNC Armagedon, očekuje nas u subotu, 22. srpnja, a prijenos uživo moći ćete pratiti putem PLAY Premium platforme

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo