Vatreni iznesen s terena, EURO navodno nije upitan!

Nogometaši Lyona pobjednici su Francuskog kupa. U finalu igranom na pariškom Stade de Franceu svladali su trećeligaša Quevilly s 1:0, no Dejan Lovren susret neće pamtiti po dobrom jer se u 18.

29.4.2012.
11:54
VOYO logo

Lyonu je to peti osvojeni Francuski kup u povijesti i prvi trofej nakon 2008. godine. Prvi je to naslov od dolaska u Francusku i za hrvatskog nogometaša Dejana Lovrena koji je nastup u pariškom finalu okončao već u 18. minuti kada je morao napustiti igru zbog ozljede.

Nakon jednog je zračnog duela krivo doskočio i, prema prvim informacijama, ozlijedio desni gležanj. Iznesen je na nosilima uz bolnu grimasu, a u nedjelju će obaviti pretrage kako bi se ustanovila težina ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sretan sam, pobjeda je bila najvažnija. Plakao sam kad sam čuo da smo osvojili Kup. Moj gležanj je jako loše. Napravit ćemo u nedjelju nove testove da vidimo koliko je teška ozljeda", rekao je Lovren kojem su suigrači ipak izmamili osmijeh na lice kada su mu pehar donijeli u svlačionicu.

"Lovren je osjetio oštru bol u nozi. Očito je da nije ništa slomljeno, ali ne znam ništa više zasad. Vidjet ćemo što će pokazati rendgenski pregled i onda ćemo znati više", izjavio je trener Lyona Remi Garde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Quevilly je u ovosezonskom izdanju kupa izbacio prvoligaše Marseille i Rennes, ali za treću veliku senzaciju ipak nije imao snage. Praktički je cijelo vrijeme bio u podređenom položaju iako je u 66. minuti imao dobru priliku, no loptu je nakon udarca Anthonyja Laupa vratar Lyona Hugo Lloris vršcima prstiju skrenuo u gredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lyon je do vodstva, a pokazalo se i pobjedničkog pogotka, stigao u 28. minuti kad je Alaxandre Lacazette dobio duel s golmanom Quevillyja Yassineom El Kharroubijem na desnoj strani kaznenog prostora, te potom zavrnuo loptu u sredinu gdje ju je dočekao i u praznu mrežu pospremio Lisandro Lopez. Bio mu je to već sedmi pogodak u šest ovosezonskih utakmica u Francuskom kupu.

Spomenimo i da je Lyon, točnije Lacazette, u 50. minuti pogodio gredu, a u završnici je Jimmy Briand izbio sam pred El Kharroubija, ali ga nije uspio svladati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ti se promašaji, ipak, nisu pokazali skupima, Lyon je osvojio trofej i ulaznicu za Europa ligu. Ukoliko, pak, kojim slučajem kroz prvenstvo uspije uhvatiti Ligu prvaka, onda će u Europa ligu Quevilly koji je i drugi put u povijesti poražen u finalu Francuskog kupa. Davne 1927. je bolji bio Marseille.

Gestu vrijednu svake pohvale napravio je kapetan Lyona koji je prilikom proglašenja pobjednika, odnosno podizanja pehara, pozvao kapetana trećeligaške momčadi, Gregoryja Beaugrarda, i zajedno s njim podigao "kantu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chrisova namjera je bila odati priznanje amaterskoj momčad koja je na putu do finala, u kojem je hrabro "pala", skinula prvoligaške momčadi Rennes i Marseille.

Ovo nije prvi put da se ovakva slika gleda na proglašenju pobjednika Francuskog kupa. Kapetan Nantesa Mickaël Landreau je 2000. godine podigao pehar zajedno s kapetanom amaterskog kluba Calais, Reginaldom Becqueom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo