DARIJO SRNA SE VRAĆA, ALI NE NA TRAVNJAK NEGO NA KLUPU: / Bivši kapetan hrvatske reprezentacije ima novu ulogu

Image

Vijest stiže iz ukrajinskih medija

7.4.2018.
11:22
VOYO logo

Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna, kojem je igračka karijera skraćena padom na dopinškoj kontroli, mogao bi se uskoro ponovno naći na terenu, ali ne u ulozi desnog beka već onoj trenerskoj i to kijevskog Arsenala.

Kijevski Arsenal u suvlasništvu je Ivice Pirića u kojem je on sam i proveo najveće razdoblje igračke karijere. Stigao je ondje napustivši NK Zagreb, a u jednom trenutku bio i posuđen splitskom Hajduku. Osim toga, jaka poveznica kluba i Srne je i Rinat Ahmetov vlasnik i predsjednik Šahtara u kojem je Srna stekao status ikone igrajući ondje od 2003. godine do kraja karijere. Navodno ga i ondje čeka mjesto na klupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pad na doping-testu

Srna je u veljači ove godine saznao da je suspendiran na 17 mjeseci nakon što je bio pozitivan na doping nakon utakmice Lige prvaka protiv Napolija 22. ožujka prošle godine. Srna je priznao krivnju, ali je i izjavio kako nedozovljena sredstva nije unio namjerno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao prvo i najvažnije želim iskreno istaknuti kako nikada nisam savjesno ili s namjerom uzeo neko nedozvoljeno sredstvo niti sam nezakonito i nepošteno pokušao na bilo koji način povećati svoju sportsku učinkovitost ili sposobnosti.

Trenutno istražujem moguće izvore pronađene tvari te u potpunosti, dobrovoljno i s punim poštovanjem surađujem s Nacionalnim antidopinškim centrom Ukrajine (NADCU). S ciljem da se posvetim svojoj obrani i spriječim svako moguće uznemiravanje mog tima i mojih suigrača donio sam odluku da se povučem iz svih natjecanja dok se pravni proces koji je u tijeku ne završi. U potpunosti ću se fokusirati na to kako bih sačuvao svoju čast i poštenje", kazao je tada u svoju obranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo