DUGOGODIŠNJI KAPETAN VATRENIH / Srna objavio kraj igračke karijere, otkrio čime će se dalje baviti: 'Okrećem novu stranicu u životu!'

Image
Foto: AP Images

Igrajući za hrvatsku reprezentaciju Srna je postao rekorder sa 134 nastupa u kojima je postigao 22 pogotka

21.6.2019.
15:43
AP Images
VOYO logo

Darijo Srna, dugogodišnji kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i rekorder sa 134 nastupa u reprezentativnom dresu, u petak je na konferenciji za medije u Kijevu objavio da završava igračku karijeru te da se vraća u Šahtar, gdje će biti u ulozi pomoćnog trenera. 

"Dragi navijači, prijatelji, treneri. Htio bih zahvaliti ovim putem svojim roditeljima, braći, supruzi, djeci i ljudima koji su bili uz mene cijelu moju karijeru. Bez njih bi bilo jako teško napraviti ovo što sam ja napravio. Ponosan sam na sve njih, ponosan sam na sebe. U svom životu ništa ne bi mijenjao", rekao je na početku svog obraćanja 37-godišnji nogometaš koji je svoj profesionalni put započeo u GOŠK-u iz Gabele, nastavio u Neretvi iz rodnog Metkovića, a potom preselio u splitski Hajduk, u kojem je proveo prve četiri seniorske sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći dio karijere, čak 15 godina, Srna je nosio dres Šahtara iz Donjecka za koji je odigrao 536 utakmica, postigao 49 pogodaka i osvojio 26 trofeja među kojima se ističe Kup UEFA-e, današnja Europska liga, osvojen 2009. godine. S Hajdukom je bio prvak 2001. godine i dvaput osvajač hrvatskog Kupa.

Igračku karijeru zaključio je u dresu talijanskog prvoligaša Cagliarija za koji je odigrao 26 utakmica u Serie A te poseban dio svog oproštajnog govora posvetio upravo njemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prošla sezona, kada sam bio jedan od vas, ostat će posebna za mene. Nikada neću zaboraviti podršku i prijateljstvo koje sam osjećao među vama. Nikada neću zaboraviti ljubav navijača i kluba. Želim vam sve najbolje u danima i godinama, kako na terenu tako i izvan njega."

"Zahvaljujem se svim trenerima koji su me vodili kroz karijeru. Svatko od njih je dao svoj doprinos u mom razvoju, i kao čovjeka i kao igrača. Bilo je lijepih perioda, bilo je ružnih, ali to je sve dio života. Ponosan sam na sve. Zahvaljujem se svim navijačima u Hrvatskoj, svim svojim suigračima iz reprezentacije, suigračima iz klubova. Upoznao sam divne ljude, velike igrače i bila mi je čast igrati s njima. Na kraju karijere se vraćam kući, okrećem svoju novu stranicu u životu. Probat ću pomoći svom klubu Šahtaru na drugoj funkciji", zaključio je Srna koji će biti pomoćnik Portugalcu Luisu Castru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrajući za hrvatsku reprezentaciju Srna je postao rekorder sa 134 nastupa u kojima je postigao 22 pogotka. Kapetansku vrpcu preuzeo je od Nike Kovača nakon Eura 2008. godine, na kojem je s Hrvatskom ostvario svoj najveći rezultat plasmanom u četvrtfinale, u kojem je Hrvatska na šokantan način poražena od Turske raspucavanjem jedanaesteraca.

Srna je za reprezentaciju debitirao u prijateljskoj utakmici protiv Rumunjske u 20. studenog 2002. godine, a posljednji nastup imao je u osmini finala Eura 2016. u Francuskoj, gdje je Hrvatska ispala od kasnijeg europskog prvaka Portugala, primivši pogodak pred kraj produžetka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U reprezentativnoj karijeri je sudjelova na četiri europska prvenstva (2004., 2008., 2012. i 2016.) te dva svjetska prvenstva (2006. i 2014.).

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo