DANI OLMO USTVRDIO DA SU NAM TRAVNJACI UŽASNI: / Vršnjaci mu skupljaju minutažu u Barceloni, a on u HNL-u igra vaterpolo

Image
Foto: PIXSELL
29.9.2017.
22:08
PIXSELL
VOYO logo

Trenutačno vodeća momčad Prve HNL uz osam pobjeda i dva ishoda bez slavljenika predvodi ljestvicu državnog prvenstva s 26 osvojenih bodova, četiri više u odnosu na drugoplasirane prvake Riječane.

U uspjesima maksimirske momčadi u lijepoj minutaži sudjeluje španjolski 19-godišnji nogometaš Dani Olmo koji je u Zagreb iz Barcelone doselio 2014.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovo će biti naša sezona'

"Sve je u redu, igram puno, zadovoljan sam minutažom. Sada samo trebam raditi dalje, nastaviti s dobrim igrama u kontinuitetu. Dobri smo, imamo dobru momčad, siguran sam da će rezultati doći. I da ćemo ove sezone doći do dvostruke krune, ma ovo će biti naša sezona" kazao je u razgovoru za Goal Dani Olmo i dodao:

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

"Gdje se najbolje osjećam? Isto mi je, mogu igrati na krilu, ali i biti polušpica. Trener Cvitanović mi daje puno slobode u igri, pa s krila često mogu ući prema sredini i tražiti loptu. Ništa mi nije problem, svejedno mi je jesam li na krilu ili iza napadača, samo neka sam na terenu. Ne zamaram se time što ću igrati, samo trebam nastaviti i biti još bolji. Zadovoljan sam svojim igrama, ali znam da mogu i moram biti još bolji."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom silnom zadovoljstvu, postoji i razlog za tmurniji izraz lica.

"I dalje smo nezadovoljni jer ne igramo Europu, još se nismo pomirili s tim ispadanjem. Svi znamo da smo bolji od Skënderbeua, ali to nažalost nismo pokazali na terenu. I to je nogomet. Nekada pobijedite, nekada izgubite. Mi se moramo fokusirati na HNL, vratiti naslov prvaka, pa se što bolje spremiti za novi napad za Ligu prvaka."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Travnjaci? To je strašno!'

Priznao je Olmo i što ga još muči – u pitanju su travnjaci na kojima nastupa u hrvatskom prvenstvu.

"Ma, to je strašno! Na nekim travnjacima vi ne možete ništa, niti normalno primiti loptu. Ma to je nemoguće, nisam se prije susretao s takvim terenima. HNL je jako dobra liga, ali vam travnjaci nekada ne dopuštaju da razvijete svoju igru. Ili da isprobate neki dribling. Evo, kakvi su nam bili tereni na posljednjim utakmicama u Zaprešiću ili Puli. Loši travnjaci su veliki problem HNL-a, iako se tu igra dosta dobar nogomet."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spreman je, očito, Olmo bio i za vic budući da se prije nekoliko dana na treningu pojavio s kapicom za vaterpolo na glavi.

"Vaterpolo gledam redovito. Svake subote ili nedjelje u HNL-u."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Prati Olmo i zbivanja u Barceloni za koju su debitirali i neki njegovi vršnjaci, Carles Alena je primjer.

"Kako ga ne bih znao, u stalnom smo kontaktu. Godinama smo igrali i trenirali zajedno, svlačionicu dijelili i u mlađim selekcijama Španjolske. Znam da je već skupio nekoliko nastupa za Barcelonu, a sada je u kadru B momčadi. Taj dečko ima pravu glavu, svjestan je kako mora ići korak po korak, sretan sam što se već netko iz moje generacije probio i do prve momčadi Barcelone."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dolazak u Dinamo bio je pogodak

Iako udaljen od Lionela Messija i društva, Olmo kaže da je dolazak u Zagreb bio pun pogodak za njega.

"Dinamo je dobar klub, tu se odlično radi s mladim igračima. Pa gledajte našu momčad; tu su Moro, Sosa, Benković, Ćorić, Gojak... ima nas toliko mladih u prvoj momčadi. I vjerujem da smo odlični, najbolji u Hrvatskoj. Dinamo na vrijeme daje prigodu mladim igračima, kontinuirano igra u Europi, pa bih svakome rekao da bi to bio dobar potez, ali i da je Dinamo pravo mjesto za razvoj mladih igrača."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo