DAN KAD SE VRATIO DINAMO DANAS JE JOŠ VAŽNIJI! / Prije 19 godina i ispred tisuća navijača Zajec je rekao ono što se pamti

Image
Foto: PIXSELL/Screenshot

Zajedno sa praznikom za Dinamove navijače ove godine stiže i ostvarenje sna o europskoj utakmici nakon zimske pauze

14.2.2019.
10:47
PIXSELL/Screenshot
VOYO logo

Na današnji dan prije 19 godina klubu iz Maksimira vraćeno je ime Dinamo. Tog Valentinova 2000. godine pred otprilike 5000 navijača koji su se skupili ispod zapadne tribine stupio je Velimir Zajec i rekao:

"Imamo Dinamo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj jedne duge borbe

Okončana je time dugotrajna borba za povratak imena i to 'nakon zahtjeva navijača za tajnim glasovanjem Skupštine kluba na kojoj je za povratak imena glasova 43 člana, a samo jedan predložio je ime Dinamo Croatia', podsjeća web-stranica najtrofejnije hrvatske nogometne momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvostruki razlog za slavlje BBB-a

Zajedno sa praznikom za Dinamove navijače ove godine stiže i ostvarenje sna o europskoj utakmici nakon zimske pauze. Ono o čemu se maštalo 49 godina postalo je java te će nogometaši hrvatskog prvaka predvođeni trenerom Nenadom Bjelicom u večernjim satima istrčati u Plzenu u prvu utakmicu šesnaestine finala Europske lige.

Još jedna povijesna utakmica za klub na uistinu povijesni datum za sve koji ga drže u srcu bit će prvi od dva čina pokušaja proboja među posljednjih šesnaest u natjecanju. Uzvrat se igra za sedam dana na, kako se čini, rasprodanom Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo