DALIĆ ZA KRAJ POVUKAO DRASTIČAN POTEZ: / Izbornik otkrio koga sigurno neće zvati na Euro - 'Ja tu ne mogu puno utjecati'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Nakon utakmice izbornik Zlatko Dalić održao je kratku konferenciju za novinare

19.11.2019.
21:00
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Hrvatske u utorak su u Puli u prijateljskoj utakmici protiv Gruzije slavili sa 2-1 (1-1). Gruzijci su poveli u 19. minuti preko Papunašvilija, a Hrvatska je izjednačila u 25. minuti autogolom kapetana gostiju Kašije. U 53. minuti Ivan Perišić je udarcem glavom, nakon ubačaja Josipa Juranovića, zabio za konačnih 2-1.

Nakon utakmice izbornik Zlatko Dalić održao je kratku konferenciju za novinare gdje je govorio o odigranom susretu, kao i o budućnosti svoje ekipe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić je prije svega zadovoljan cijelom ovom godinom. "Nije mogla biti bolja. Imali smo cilj, a to je bio plasman na EP i mi smo to ostvarili. Bilo je nekih problemčića, ali nećemo o tome. Dobili smo neke igrače za Europsko prvenstvo i mogu biti zadovoljan. Sada ćemo odmoriti do trećeg mjeseca", rekao je Dalić.

Image
Image

15.11.2018., stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Liga nacija, Liga A, skupina 4, 3. kolo, Hrvatska - Spanjolska. Lovre Kalinic, Andrej Kramaric. Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Problem s Kalinićem

Zatim je komentirao što će biti dalje s igračima koji ne igraju u svojim klubovima. "Volio bih da svih 23 igrača igra u svojim klubovima i nadam se da će oni koji nemaju perspektivu pronaći novi klub. Oni će sami odlučiti, ja tu ne mogu utjecati", rekao je Dalić i onda komentirao posebno problematičan slučaj s Lovrom Kalinićem, koji je u reprezentaciji, a posljednju utakmicu je odigrao još u veljači ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razgovarao sam s Kalinićem i rekao sam mu da mora igrati. Vratari moraju biti standardni ako žele biti na Europskom prvenstvu. Nemamo bogati izbor vratara vani, a ako Kalinić i Sluga ne budu branili, pogledat ćemo u HNL-u", bio je vrlo decidiran Dalić.

Što se tiče priprema za Euro, Dalić je rekao da ne želi igrati protiv "patuljaka" već samo protiv najjačih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne želim gubiti vrijeme sa slabim protivnicima na prijateljskim utakmicama. Nama treba Belgija i takve momčadi, a ne Andora i slični. Mi smo viceprvaci svijeta. Moramo imati četiri jake utakmice prije Europskog prvenstva", zaključio je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo