reprezentacija se vratila u Zagreb / Dalić: 'Vlašić i Brekalo nisu pokazali nikakav strah ni respekt pred 80 tisuća ljudi'

U mlade snage se uzda izbornik Dalić koji je nekima od njih u Ligi nacija pružio šansu da se dokažu i nisu ga razočarali

19.11.2018.
16:50
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija vratila se iz Londona. U ponedjeljak su sletjeli na zagrebački aerodrom te za RTL ispričali dojmove nakon poraza od Engleza na Wembleyu.

"Imamo temelje u navijačima koji su pokazali sjajnu sinergiju, podršku i ljubav prema reprezentaciji. To je zaista lijepo. Rezultat je takav kakav je, drugi na svijetu, ispali iz grupe koja je elitna, ali nije toliko bitno. Ove su kvalifikacije najvažnije za nas. Baš sam brojao u avionu, primili smo 12 golova u mojoj eri iz prekida, 9 iz prekida, 3 iz penala. To je previše. Moramo to promijeniti, način faze obrane, u skoku defanzivnom, 9 iz prekida je puno previše" rekao je izbornik Zlatko Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andrej Kramarić zabio je jedini hrvatski pogodak u porazu. Propisno je na "ringišpilu" zavrtio englesku obranu i pogodio za 0:1 i apsolutni šok na Wembleyu.

"Nažalost nismo uspjeli, ali da kažem nije kraj svijeta jer mi smo napravili ovu godinu stvarno puno, moramo biti sretni, zadovoljni i ponosni. Ništa novo, rekao bih da Hrvatska svake godine iskazuje nove talente, mlade radne snage. Ne samo nogomet, nego i drugi sportovi. Mislim da Hrvatska nikad nije bila u pitanju toga i da se ne moramo bojati jer jednostavno rođeni smo da budemo talentirani i jednostavno moramo iskoristit taj talent", rekao je Krama po dolasku u Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od predstavnika te mlade garde je i vratar Dominik Livaković koji bi kroz nekoliko godina moga postati nova reprezentativna "jedinica".

"Dokazala su se nova imena, prvenstveno Jedvaj je odigrao odlično dvije utakmice i ovi mlađi Brekalo i Vlašić. Najbitnije da budmeo nositelji,da se poklope ti rezultati, što je vrlo lako moguće. Imamo jako dobru ekipu, jučer smo bili ravnopravni, ako ne i bolji, ali eto, to je nogomet", rekao je Livaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U mlade snage se uzda i izbornik Dalić koji je nekima od njih u Ligi nacija pružio šansu da se dokažu i nisu ga razočarali.

"Rekli smo da nam treba nova snaga i Brekalo je pokazao mirnoću, nikakav strah, nikakav respekt. Ušao je u igru kao da je s nama cijelo vrijeme, kao i Vlašić. Nije njima bilo lako ući na Wembleyju, pogotovo Vlašiću, ući u igru pred 80 tisuća ljudi", zaključio je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo