Logičan slijed / Dalić umjesto ozlijeđenog Pjace prvi put pozvao Brunu Petkovića

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Dinamov napadač koji je bio među četiri pretpoziva kandidirat će za počekat kvalifikacija za Euro

11.3.2019.
15:44
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Nakon ozljede Marka Pjace koja mu je završila sezonu bilo je jasno da će Zlatko Dalić morati jedan od četiri pretpoziva za kvalifikacijske utakmice protiv Azerbajdžana i Mađarske pretvoriti u pravi poziv.

Budući da je izbornik rekao da je prvi kandidat za to Bruno Petković, a praktički se radi o istoj poziciji, postalo je pitanje trenutka kada će Dalić pozvati Dinamova napadača, što je učinio u ponedjeljak poslijepodne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

24-godišnji nogometaš istaknuo se odličnim igrama u dresu Dinama ove sezone, a prošloga tjedna postigao je pobjednički pogodak u dvoboju osmine finala Europske lige protiv Benfice.

Petković zasad ima jedan nastup za hrvatsku U-21 reprezentaciju - 2013. nastupio je u kvalifikacijskoj utakmici protiv Lihtenštajna te je pritom postigao i svoj prvi gol u hrvatskom dresu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iznimno sam sretan što sam dobio poziv izbornika Dalića. Oduvijek sam govorio kako mi je reprezentacija Hrvatske jedan od najvećih sportskih ciljeva u karijeri i da ću napraviti sve od sebe da jednoga dana dobijem priliku u tom društvu. Nadam se da ću ispuniti očekivanja izbornika, navijača, ali i samog sebe. Veselim se okupljanju Vatrenih. Iako sam se nadao pozivu, nisam htio da on stigne zbog ozljede Marka Pjace kojeg ovim putem puno pozdravljam s nadom da će se što prije oporaviti", rekao je Petković.

S obzirom na upitnik oko Marcela Brozovića, može se očekivati da će Dalić naknadno pozvati još nekoga premda ni Ante Rebić i Ivan Perišić nisu na 100 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo