IZBORNIK DALIĆ OTKRIO NOVO PRAVILO U REDOVIMA VATRENIH: / 'Gotovo je s tim, odsad igraju samo ovi igrači'

Image
Foto: AFP

Hrvatska je u nedjelju poražena na Wembleyju od Engleske sa 2-1

20.11.2018.
9:00
AFP
VOYO logo

Hrvatska je porazom od Engleske na Wembleyju (1-2) izgubila šanse za plasman na završni turnir i ispala u niži rang Lige nacija. Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatko Dalić, smatra da je reprezentacija ostavila dobar dojam, ali da nema pravo na kiks u nadolazećim kvalifikacijama.

"Do 78. minuta na Wembleyju bili smo prvi na tablici i imali Final Four. U posljednjih deset minuta to smo izgubili iz dva prekida, golove smo dobili kad su Englezi bili totalno nemoćni. To je naša slika. To što smo prvu utakmicu novog natjecanja izgubili 6:0, no vratili smo se kroz dva mjeseca. Hrvatska je igrala slično kao u Rusiji, dobro, kvalitetno, disciplinirano, odgovorno, pokazala znanje, ali i da smo al pari najvećim svjetskim momčadima", rekao je izbornik za SN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Potvrdili smo da Rusija nije slučajnost'

"To je dobitak Lige nacija. Potvrdila je da Rusija nije slučajnost, da smo i dalje u stanju ponuditi sjajne utakmice. Malo ostaje žal jer mogli smo biti među najbolja četiri, a eto nismo. No, dobili smo dobar temelj, podlogu za budućnost, igrače koji itekako mogu konkurirati. Tu mislim u prvom redu na Josipa Brekala i Nikolu Vlašića. Tin Jedvaj demonstrirao je da je kadar biti alternativa na boku, iako mu je prava pozicija na stoperu. I Antonio Milić je igrao dobro na lijevom beku. Imamo puno razloga za optimizam", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo bazu, veliki broj igrača, ali za one koji će biti s nama nastojat ću da igraju svi u svojem klubu. Formula je jednostavna, zvat ću po dva igrača za svaku poziciju, i to ne s kontinuitetom nastupa. Moramo suziti popis i koncentrirati kvalitetu", dodao je.

'Nemamo više pravo na kiks'

"Meni je ova jesen ukazala da ovo što je dosad bilo, ova lutanja s pozivanjem igrača koji ne igraju, da toga više ne bi smjelo biti. I neće biti. Jednostavno, dolaze kvalifikacijske utakmice, u njima nemamo pravo na kiks i više nemamo mogućnosti nešto gledati, provjeravati ili kontrolirati. Gotovo je s tim. Oni koji će igrati u klubu bit će s nama", rekao je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trebaju nam ljudi koji stalno nastupaju i u formi su. U Londonu želim uvesti napadača ili ofenzivnog veznjaka, okrećem se prema klupi i tamo vidimo Pjacu, Pašalića i Roga koji nemaju taj kontinuitet. To je malo problem koji moramo još izliječiti do kraja", zaključio je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo