DALIĆ OTKRIO TKO ĆE IGRATI PROTIV ENGLESKE: / Izbornik i kapetan Luka Modrić izašli pred novinare u Rijeci; imamo problema s ozljedama

Image
Foto: PIXSELL

Zlatko Dalić i Luka Modrić izašli pred novinare na Rujevici

11.10.2018.
17:49
PIXSELL
VOYO logo

Izbornik VatrenihZlatko Dalić i kapetan momčadi Luka Modrić u četvrtak poslijepodne izašli su pred novinare na Rujevici uoči sutrašnjeg sudara u 2. kolu Lige nacija protiv Engleske (20.45). Loša vijest za sve navijače Hrvatske su problemi s ozljedama. Od srebrnih Vatrenih neće nastupiti Vrsaljko, Lovre Kalinić, Strinić (problemi sa srcem), Santini, Čop, Barišić, Brozović. No, Gordi Albion je isto tako desetkovan.

'Puno je problema i puno je igrača otpalo'

"Imamo dosta izostanka ovog puta. Puno je problema i puno je igrača otpalo. Moramo složiti momčad od onog što imamo, ali mogu reći tko će igrati. Evo, Livaković, Pivarić, Vida, Lovren, Jedvaj, Kovačić, Modrić, Rakitić, Perišić, Rebić, Kramarić", rekao je Dalić i osvrnuo se na natjecanje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SVE UTAKMICE HRVATSKE PRED PRAZNIM TRIBINAMA: Počelo je s Italijom, a pred taj ogled dogodila se najveća sramota i nova kazna

"Liga nacija nije loše natjecanje, ali je došlo jako brzo nakon Svjetskog prvenstva. Naši najvažniji igrači nisu imali dovoljno odmora i to je problem. Igrači nisu roboti i njima treba mjesec, mjesec i pol dana da se odmore. Kad dođu u klub od njih se odmah traži maksimum i stopostotni angažman te iz tog razloga je teško igrati te utakmice. No, generalno mislim da je riječ o dobro natjecanju", kazao je Dalić.

Image

Rijeka: Dalić i Modrić održali konferenciju za medije nogometne reprezentacije 11.10.2018., Rijela - Konferencija za medije hrvatske nogometne reprezentacije na stadionu Rujevica. Luka Modric Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Nekoliko mjeseci nakon utakmice protiv Engleske na Svjetskom prvenstvu, Vatrene čeka novi ogled s jakom nogometnom reprezentacijom, doduše oslabljenom zbog nedolaska nekih od standardnih igrača...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Koncept Lige nacija je dobar, ali...'

"Koncept je dobar, ali igrači koji su otišli daleko na Svjetskom prvenstvu nisu imali dovoljno odmora. Svi koji su kasno došli u klub bili su pod velikim opterećenjem i nisu se mogli adekvatno pripremiti za taj početak sezone", objasnio je izbornik Zlatko Dalić, čije riječi prenosi Gol.hr.

Luka Modrić, najbolji nogometaš svijeta u prošloj sezoni prema službenom izboru Fife, također je najavio utakmicu i odgovarao na pitanja novinara. Kapetan je kazao da je ovo natjecanje dobro, jer pruža priliku igranja s najboljim reprezentacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo su utakmice kakve je izbornik želio", rekao je Luka i dodao da je nakon Svjetskog prvenstva Liga nacija prebrzo došla..

"Bili smo previše opušteni i nismo bili stopostotno u utakmici protiv Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ustvrdio je i da Hrvatsku protiv Engleske u petak očekuje vrlo teška utakmica, u kojoj Hrvatska mora isprati gorki okus nakon Španjolske.

Image

Rijeka: Dalić i Modrić održali konferenciju za medije nogometne reprezentacije 11.10.2018., Rijela - Konferencija za medije hrvatske nogometne reprezentacije na stadionu Rujevica. Zlatko Dalic Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

"Očekuje nas važna utakmica. Vidjet ćemo koliko je Engleska bolja. Većina je igrača ovdje, neki su novi, ima dosta ozljeda, ali siguran sam da nas očekuje teška utakmica u nenogometnom ambijentu, pred praznim tribinama. Dat ćemo sve od sebe sutra i vidjeti kakav će nam rezultat to donijeti", rekao je Luka i na pitanje novinara da je "nakon polufinala na SP-u rekao da ima osjećaj da su ih Englezi podcijenili i je li to problem engleskog nogometa", rekao sljedeće:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Engleski mediji nisu dovoljno cijenili Hrvatsku'

"To sam rekao tada jer je takav bio osjećaj. Nisam mislio na engleske igrače, nego ljude oko reprezentacije. Prije svega na medije koji nisu dovoljno cijenili Hrvatsku što nas je dodatno motiviralo. Takav je bio moj i naš dojam. Nije se to odnosilo na igrače i izbornika. Je li to problem općenito? To vi najbolje znate", dodao je kapetan Hrvatske i osvrnuo se na Ligu nacija, odnosno na tvrdnje nekih njegovih suigrača, točnije Lovrena o tome kako je Liga nacija došla prerano, izjavio:

'Utakmice su onakve kakve je izbornik htio'

"Svatko ima svoje mišljenje. Po meni je ovo dosta dobro. Utakmice su onakve kakve je izbornik htio. Da nas može vidjeti kako funkcioniramo protiv najboljih svjetskih ekipa. Ovo je ok, ali nakon onakvog pražnjenja je malo prebrzo došlo. Natjecanje samo po sebi nije loše. Protiv Španjolske smo bili preopušteni i još mislima na Svjetskom prvenstvu. Pokazala nam je da ako nismo 100% unutra, to će nam se uvijek dogoditi protiv tako jakih ekipa. Vjerujem da ćemo sutra pokazati puno bolju igru. Volimo igrati velike utakmice i po meni nije loše".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Rijeka: Dalić i Modrić održali konferenciju za medije nogometne reprezentacije 11.10.2018., Rijela - Konferencija za medije hrvatske nogometne reprezentacije na stadionu Rujevica. Luka Modric Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Hoće li igranje pred praznim tribinama oštetiti Hrvatsku?

"Mislim da nitko neće imati prednost. Nitko nije navikao na takvu atmosferu, igranje pred praznim tribinama. Možda smo ipak mi igrali malo više u takvim uvjetima hahaha, ali mislim da nitko neće imati prednost zbog tih uvjeta", zaključio je Luka Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo