DALIĆ OBJAVIO POPIS, IMA IZNENAĐENJA: / Izbornik vratio kažnjenog Vatrenog, u ekipi je hit-igrač Dinama, pojavio se problem u napadu

Image
Foto: Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Na Dalićevu popisu nema Domagoja Vide i Dejana Lovrena

28.10.2019.
12:43
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić objavio je popis sa 24 kandidata za predstojeće utakmice protiv Slovačke i Gruzije. Svjetske doprvake čeka posljednji i ujedno odlučujući susret Europskih kvalifikacija za EURO 2020. - u subotu, 16. studenoga, Vatreni u Rijeci dočekuju Slovačku i traže barem bod koji bi im osigurao plasman na jedanaesto veliko natjecanje u povijesti. Tri dana kasnije, Vatreni će u prijateljskom susretu u Puli ugostiti reprezentaciju Gruzije.

Hrvatska je u rujnu slavila u Slovačkoj sa 4:0, a posljednju utakmicu u kvalifikacijama dočekuje kao prvoplasirana momčad u skupini. Reprezentacija će se okupiti 11. studenoga u Zagrebu, gdje će iste večeri održati humanitarnu večeru za Zakladu Vatreno srce, a od 12. studenoga boravit će u Opatiji te će se na stadionu HNK Rijeka pripremati za utakmicu sa Slovačkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povratak Kramarića, ulazak Perića i Ćaleta-Cara

Na Dalićevu popisu nema Domagoja Vide i Dejana Lovrena koji zbog žutih kartona ne mogu konkurirati za utakmicu sa Slovačkom. Na popisu igrača su i četiri pretpoziva - Rogu, Bradariću, Leovcu i Juranoviću - koje će izbornik aktivirati ako se ukaže potreba uoči prve ili druge utakmice.

Na popisu je ponovno Andrej Kramarić, što bi moglo zadati dosta glavobolje Daliću jer ustalio mu se sada u špici Bruno Petković, koji pak igri reprezentacije daje novu dimenziju. Teško će ga biti samo tako zamjeniti pa čak i srebrnim Vatrenim Kramarićem. Nadalje, u momčad se vratio Duje Ćaleta-Car, koji je bio u kazni pola godine jer je u lipnju odbio nastupati za U-21 reprezentaciju na Euru zbog sugestije kluba da radije ostane u Marseilleu i priprema se za novu sezonu. Treba istaknuti kako je u A momčad upao i hit-igrač Dinama, Dino Perić, koji je ove sezone od svih hrvatskih braniča možda i u najboljoj formi, a na pretpozivu je još jedan dinamovac, Marin Leovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čeka nas velika utakmica u Rijeci i potpuno vjerujem ovim igračima da će na pravi način odgovoriti takvom izazovu. Neće nas zavarati utakmica u Trnavi, Slovaci su jako dobra momčad i mogu biti itekako opasan protivnik, ali Hrvatska ima veću kvalitetu, ima iskustvo i ogromnu ambiciju da još jednom razveseli narod kao u Rusiji. Uz potporu punog stadiona, ne sumnjam u pozitivan i uspješan završetak kvalifikacija", poručio je izbornik Zlatko Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popis igrača za utakmice sa Slovačkom i Gruzijom:

Vratari: Lovre Kalinić (Aston Villa), Dominik Livaković (Dinamo), Simon Sluga (Luton Town)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Braniči: Tin Jedvaj (Augsburg), Matej Mitrović (Club Brugge), Borna Barišić (Glasgow Rangers), Karlo Bartolec (Kobenhavn), Duje Ćaleta-Car (Marseille), Mile Škorić (Osijek), Dario Melnjak (Rizespor), Dino Perić (Dinamo)

Vezni igrači: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Mateo Kovačić (Chelsea), Marcelo Brozović (Inter), Milan Badelj (Fiorentina), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (CSKA Moskva)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadači: Ivan Perišić (Bayern), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Ante Rebić (Milan), Josip Brekalo (Wolfsburg), Bruno Petković (Dinamo), Mislav Oršić (Dinamo)

Pretpozivi: Marko Rog (Cagliari), Filip Bradarić (Hajduk), Marin Leovac (Dinamo), Josip Juranović (Hajduk)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo