Dvoboj u petak /

Dalić o susretu s Engleskom: 'Situacija nije dobra, a zbog jedne stvari sve će biti jako čudno'

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Utakmica s Engleskom igrat će se bez gledatelja zbog kazne koju je dobio HNS

8.10.2018.
11:15
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

"Očekuje nas nastup protiv Engleske u Ligi nacija, ali naš glavni cilj su ipak kvalifikacije za EURO 2020 koje započinju u ožujku iduće godine", kazao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić uoči utakmice Lige nacija s Engleskom u Rijeci u petak i prijateljskog dvoboja s Jordanom u ponedjeljak.  

Nakon potopa sa Španjolskom (0-6) u premijernom nastupu Lige nacija, svjetski doprvak će tražiti povratak samopouzdanja i popravak dojma u dvoboju s Englezima u petak u Rijeci. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da nam je poraz od Španjolske teško pao, ali nas nije poljuljao. Razgovarao sam s igračima, zaključili smo da smo teško stradali jer nismo bili kompaktni od 20. minute. Španjolska je prošlost, očito smo platili ceh i umoru nakon Svjetskog prvenstva, ali vidite da su i europski giganti poput Reala, Barcelone i Bayerna u istim problemima. Liga nacija je važno natjecanje, ali nama su, kao uostalom i gotovo svim ostalim reprezentacijama, ipak bitnije kvalifikacije za EURO, a Ligu nacija treba shvatiti kao natjecanje u kojem s jakim protivnicima možeš isprobati igrače i varijante", kazao je Dalić, koji se potužio na ozljede svojih igrača, koji se danas okupljaju u Zagrebu.  

"Situacija nije dobra, Marcelo Brozović zbog ozljede nije igrao u nedjelju za Inter, Borna Barišić ima rupturu mišića, Ivan Santini još ima veliku posjekotinu na nozi još od utakmice s Dinamom, Lovre Kalinić ima velikih problema s koljenom, kao i Šime Vrsaljko, koji je sinoć odigrao za Inter nakon mjesec dana stanke i opet je osjetio bolove u koljenu.  To je trenutna situacija, a za nekoliko sati ću znati na koga ćemo uopće računati i hoću li zvati nove igrače", kazao je Dalić, koji već u utorak vodi reprezentaciju u Bjelovar, na proslavu 110-godišnjice NK Bjelovara. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog ovih silnih ozljeda nije nam to leglo kako treba, ali to je naš klub koji slavi 110 godina postojanja. A ionako se nismo pojavili pred svojim navijačima od proslave srebra sa Svjetskog prvenstva. Nakon utakmice putujemo u Opatiju i pripremamo se za dvoboj s Engleskom, koja također ima problema sa sastavom, neki su odustali, a izbornik je pozvao četiri nova igrača. Englezi su kod kuće izgubili od Španolske, a svakako imaju motiv da nam se osvete za poraz u polufinalu SP-a, mlada su i vrlo potentna momčad", izjavio je Dalić, koji žali što se zbog kazne HNS-u igra pred praznom Rujevicom. 

"Bit će to moja prva utakmica bez gledatelja u karijeri. Da li je prednost što su se naši igrači već navikli na prazne tribine, a Englezi nisu? Ne, nikako. Ovime samo gubi nogomet. Igraju druga i četvrta reprezentacija svijeta, to bi trebao biti spektakl, ali bez gledatelja će biti jako čudno," zaključio je hrvatski izbornik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo