LIGA NACIJA / Dalić nahvalio Dance pa otkrio kakav status imaju Petković i Oršić u reprezentaciji

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Naime, u četvrtak Vatreni dočekuju Dansku u Zagrebu, a protiv Austrije igraju tri dana kasnije u Beču, a šest bodova iz tih utakmica im garantira Final Four. S druge strane, oba poraza bi Hrvatsko mogla izbaciti iz najjačeg ranga Lige nacija. Ususret tim dvobojima Vatreni su se okupili u Zagrebu, a izbornik Zlatko Dalić je na konferenciji za medije najavio okršaj s Danskom.

19.9.2022.
13:00
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska je nakon teškog domaćeg poraza u prvom susretu protiv Austrije skupila glave te pobjedama protiv Danaca i Francuza te još jednim remijem protiv Tricolora došla u poziciju da s drugog mjesta u dvije preostale utakmice može doći na vrh tablice.

Naime, u četvrtak Vatreni dočekuju Dansku u Zagrebu, a protiv Austrije igraju tri dana kasnije u Beču, a šest bodova iz tih utakmica im garantira Final Four.
S druge strane, oba poraza bi Hrvatsko mogla izbaciti iz najjačeg ranga Lige nacija. Ususret tim dvobojima Vatreni su se okupili u Zagrebu, a izbornik Zlatko Dalić je na konferenciji za medije najavio okršaj s Danskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SRUŠILI ČETIRI SVJETSKA PRVAKA /

Crni dresovi odlaze u povijest: Prisjetite se najvećih pobjeda koje su Vatreni ostvarili u njima

Image
SRUŠILI ČETIRI SVJETSKA PRVAKA /

Crni dresovi odlaze u povijest: Prisjetite se najvećih pobjeda koje su Vatreni ostvarili u njima

'Danci su najbolji u Europi zadnje dvije godine'

"Danci su u zadnje dvije godine po statistici najbolji u Europi. Kompaktna su momčadi, Eriksen je prava zvijezda. Agresivni su i djeluju impozantno, pogotovo na domaćem terenu. U Kopenhagenu su bila dva različita poluvremena, u prvom smo bili inferiorni, oni to nisu iskoristili, ispuhali su se i onda smo im vratili', slatkorječiv je bio Dalić o prvom protivniku Vatrenih u ovom reprezentativnom bloku.

"Sada će biti drugačije, neće se ponoviti utakmica iz Kopenhagen, bit će čvrsta i borbena utakmica. No, igrači su nam u dobroj formi i stanju, nadam se da će svi biti zdravi. Dugo nas nije bilo u Zagrebu, stadion će biti pun koliko može, očekujem sjajnu atmosferu i da ćemo dati sve da dobijemo", optimističan je izbornik.
Goruća tema je i pitanje desnog beka sada kada se oprostio Šime Vrsaljko no izgleda da Dalić već ima spreman plan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Donio je najpošteniju i najispravniju odluku'

"Kandidati za poziciju desnog beka u Katru su Juranović i Stanišić. Juranović je neupitan, Stanišić ne igra u Bayernu, ali kupio je mjesto igrama s Danskom i Francuskom. Nadam se da će više igrati u Bayernu. Šime Vrsaljko se oprostio, donio je najpošteniju i najispravniju odluku, muči se četiri godine, svjestan je da nije kao u Rusiji, da dolaze mladi. Hvala mu za sve što je napravio za reprezentaciju i mene kao izbornika, slika njega na zastavi ostat će za pamćenje svima cijeli život", objasnio je.

Razgovorljiv je bio izbornik na konferenciji pa je odgovarao i na pitanja vezana za ponovno probuđenog Bruna Petkovića i njegovog suigrača Mislava Oršića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'To je razlika Dinama i reprezentacije'

"Petković je u boljoj formi nego prije, golgeterskoj i igračkoj, zato je dobio poziv u reprezentaciju. Može puno napraviti ako je pravi. Htio bih ga konkretnijeg i više u kaznenom prostoru, imamo mi u reprezentaciju druge koji mogu pripremati šanse", objasnio je izbornik pa potom pojasnio zašto njih dvojica ne dobivaju priliku u nacionalnom dresu koliko bi trebali po mišljenju navijača Modrih.

"Oršić daje golove u Dinamo, igra poziciju koja mu odgovara, pogotovo u Ligi prvaka gdje ima puno prostora, u reprezentaciji baš nema takve situacije, da smo u bloku. To je razlika Dinama i reprezentacije. No, kvalitetom i igrom je zavrijedio mjesto, Oršić će sigurno dobiti šansu na lijevom krilu. Imamo Perišića na toj poziciji, nešto ćemo iskombinirati…. Vlašić je pogodio s novim klubom, nadam se da će biti još bolji, kakav je bio u kvalifikacijama za Euro", zaključio je Zlatko Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo