izbornik i kapetan / Dalić i Modrić najavili Azerbajdžan: 'Ulazimo u utakmicu kao da je Svjetsko prvenstvo'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Izbornik i kapetan podijelili su svoje posljednje misli uoči sutrašnjeg početka kvalifikacija

20.3.2019.
17:30
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Dan uoči početka kvalifikacija za Europsko prvenstvo izbornik Zlatko Dalić i kapetan Luka Modrić najavili su prvi dvoboj na Maksimiru protiv Azerbajdžana (20.45).

"Ulazimo u utakmicu kao da igramo na SP-u. Nema laganih protivnika, nikoga tako nećemo doživljavati, moramo biti maksimalno ozbiljni za rezultat", uvodno je podvukao Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno da je Azerbajdžan jedna nezgodna ekipa, može biti nezgodan ako ne uđemo onako kako bismo to trebali napraviti. Početak je novih kvalifikacija, važna je to utakmica i sigurno očekujem više onaj Azerbajdžan s kakvim smo igrali u Bakuu nego ovdje. Poznat je kao borbena ekipa i da se nikad ne predaje te ako ne budemo pravi, može nam stvoriti probleme. No vjerujem da ćemo se uz veliku podršku navijača pokazati, otvoriti kvalifikacije na najbolji mogući način s pobjedom", opširnim je uvodnim riječima protivnike opisao Modrić.

Izbornik je otkrio kako nije gledao posljednju utakmicu kada je Azerbajdžan s Prosinečkim zadržao Hrvatsku na 0:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolje da nije Hrvat

"To je bilo davno, mi smo se osvrnuli na Ligu nacija iako sada je novi izbornik, pa je nešto novo. No uvijek ponavljam, sve ovisi o nama. Kako se postavimo, tako će biti. Naš protivnik dolazi na Maksimir po što bolji rezultat kroz obranu i kontru. Mi na to moramo biti spremni, znati odgovoriti, no najbitnije je da budemo strpljivi i igramo na tri boda. Da ne srljamo ako nismo dali gol u petoj minuti, bit će to lijepa večer i nadam se pobjedi."

Sada sutrašnje protivnike opet vodi Hrvat, Nikola Jurčević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja bih bio sretniji da je neki drugi trener nego da je baš Hrvat. Nikolu cijenim kao trenera i kao stručnjaka i sigurno će nam otežati posao, zna sve igrače, bio je ovdje dugo pomoćnik. Mi nemamo što od njega sakriti, bilo bi bolje da je netko drugi", rekao je izbornik koji nije želio previše o sastavu.

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Luka Modrić/Marko Prpic/PIXSELL

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vi znate moju praksu da ne govorim sastav, sve smo dileme riješili, znaju igrači sastav, sve znamo, no dopustite da otkrijem tek sutra."

Ponovio je Dalić i misao od ponedjeljka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo imali puno vremena, mi smo favoriti i viceprvaci svijeta. Protivnika poštujemo, ali morat ćemo malo promijeniti način igre, neće to biti kao na SP-u, morat ćemo imati veliki posjed lopte. Želimo proći grupu bez velikih stresova, mi u to vjerujemo."

Riječ je opet dobio hrvatski i Realov mozak kojemu motivacija nikad nije problem igrao protiv Engleske, Španjolske ili Azerbajdžana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije se teško motivirati, svaka je utakmica za nas u reprezentaciji motivirajuća bez obzira na to tko je tu protivnik, pogotovo kad su kvalifikacijske utakmice, a takva je jedna od njih sutra, stoga je velik motiv da usrećimo naše navijače kojih će po ovome što čujemo biti jako puno. To nam je motiv za pravu utakmicu i to neće biti nikakav problem."

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo