NOVA ERA /

Cvitanović nam analizirao Vatrene: 'To je možda i najveća dvojba Dalića'

Nakon sedam godina - Dalić je bio prisiljen na inovacije i uveo novi sustav te drukčiji profil igrača

10.9.2024.
20:36
VOYO logo

Osječka Opus Arena kao mjesto gdje je hrvatski vlak uspješno skrenuo u novu eru. Nakon Eura, na kojem je Hrvatska djelovala sporo i predvidljivo - zaživjela je igra s tri stopera.

Image
POTRES NA POLJUDU /

Kalinić više nije direktor Hajduka: Je li ovo pravi razlog njegove smjene?

Image
POTRES NA POLJUDU /

Kalinić više nije direktor Hajduka: Je li ovo pravi razlog njegove smjene?

"Profil igrača je možda i za takav sustav, više nego za 4-3-3, s obzirom da nemamo te krilne igrače, pogotovo u ovom trenutku, nemamo Perišića, nemamo Oršića, nemamo neke igrače koji su bili nositelji prije. U ovom trenutku daje nam jako dobru stabilnost i mogućnost slobode veznih igrača na koju se vidjelo u ovoj utakmici, gdje imaju slobodu, gdje imaju osiguranje od tri stopera koji su jako dobro pokrivali prostore i bili agresivni u izlascima na protivničke napadače. Daje im jednu sigurnost, jednu slobodu i jednu veću dozu kreativnosti", govori nam bivši nogometni reprezentativac Mario Cvitanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je 'Bermudski trokut' razbijen Brozovićevim odlaskom, u novom sustavu odjednom Dalić ima puno opcija uz Modrića i Kovačića.

"Je li to sad Petar Sučić, Luka Sučić ili Baturina, mislim da tu izbornik ima zapravo najviše širine i opcija koga može izabrati. Mislim da će tu biti možda i najveća dvojba izbornika, kako i na koji način koncipirati našu igru", dodaje Cvitanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Na vrata prvog sastava svojom nepresušnom energijom kucat će Igor Matanović.

"Činjenica da dolazi u šanse, to je definitivno, mislim još uvijek je mlad, još uvijek je zbog želje možda malo i sagorio, ali u tim situacijama u kojima je bio možda kad mu dođe malo šukerovske mirnoće, pa da svaku loptu ne napada punom snagom da šutira po golu, nego da ponekad zapravo i gađa, onda će biti puno bolje", zaključuje nam bivši trener Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo