NAGRAĐUJE GA SAVEZ

ČOVJEK PRIJE SVEGA: Veliko priznanje za bivšeg izbornika hrvatske nogometne reprezentacije

Njemački nogometni savez prepoznao je i odlučio nagradom za Fair-play nagraditi potez bivšeg izbornika hrvatske reprezentacije Nike Kovača. Trener Eintrachta nagradu će dobiti za učinjeno u sezoni 2015/16, javlja Bild.

Konkretno radi se o sceni nakon uzvratnog ogleda njegove i momčadi Nürnberga koja je igrana za popunu mjesta u Bundesligi. Eintracht je protiv drugoligaša na svom travnjaku odigrao 1-1, a potom na gostovanju slavio 1-0 što je igrače poražene domaće momčadi natjeralo u plač. Kovač je tu pokazao ljudsku veličinu, već na travnjaku grlio poražene suparnike i tješio ih u trenucima njihove tuge.

“Naravno da zbog nagrade osjećam ponos i sreću, ali trebalo bi biti uobičajeno da pokažete da ste čovjek iako ste trener. Mislim da je važno da trener bude i uzor. Učinjeno odgovara onome što ja jesam i zato sam sretan”, kazao je Kovač koji je aktualan trenutak ovako opisao:

“Na prvu osjetite sreću što ste uspjeli, a kad okrente glavu u stranu i vidite uplakane dečke kako leže na travi, tada je jedino ispravno utješiti ih.”

Inače, Kovaču ove sezone u Bundesligi ide vrlo dobro. Nakon šest odigranih kola momčad mu se sa osam osvojenih bodova nalazi u gornjem dijelu ljestvice uz omjer od tri pobjede, dva poraza i jednog neodlučenog ishoda.

Povratak na Net.hr