Ćorluka morao proći isto što i Boban 1994. godine

Negdje oko podneva, kako je bilo i najavljeno, Vedran Ćorluka je u parku kraj hotela Hilton s liječnicima i trenerima reprezentacije odrađivao posljednji test pripremljenosti za dvoboj s Turskom.

11.11.2011.
19:08
VOYO logo

Nakon polusatnog vježbanja, Ćorluki su liječnici dali zeleno svjetlo za nastup, no o sastavu će izbornik Slaven Bilić odlučiti tek dva sata prije utakmice.

Iako je vrlo riskantno stavljati u momčad igrača koji tek nekoliko sati uoči utakmice prođe zadnji test, sjetili smo se sličnog primjera sa sretnim završetkom. Naime, sad već davne 1994. godine, uoči finala Lige prvaka u Ateni između Milana i Barcelone (4:0), Zvonimir Boban također do zadnjeg trenutka nije znao hoće li igrati jer je imao problema s mišićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Fabio Capello odlučio je bivšeg kapetana Hrvatske testirati na treningu u 11.30 sati na dan utakmice, Boban je prošao taj test i navečer bio jedan od najboljih Milanovih igrača u grandioznoj pobjedi!

"Na treningu me Capello nije nimalo štedio, štoviše radio sam čak i žešće nego na nekom uobičajenom treningu! I tek kad se uvjerio da mogu izdržati najveće i najteže napore, odlučio me uvrstiti u udarnu postavu", rekao je tada Zvone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to pozitivan primjer davanja dozvole igraču za nastup praktički u zadnji trenutak. Ali nogometna povijest pamti i one negativne, kad su naizgled spremni igrači već nakon desetak minuta morali napustiti igru zbog ponovnog ozljeđivanja, jer posve je drukčije opterećenje organizma na treningu od opterećenja na utakmici.

A dok je Ćorluka vježbao, ostali su se naši reprezentativci šetali oko hotela, potom su se istezali u hotelskim prostorijama te otišli na ručak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo