GENT-RIJEKA / Čolak: 'Trener nas je dobro pripremio, a na terenu ćemo vidjeti koliko tko vrijedi'

Image
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

Gent ima dovoljno kvalitetnih igrača, a vrijednost momčadi procjenjuje se na 80 milijuna eura, što je otprilike četiri puta više od Rijeke

21.8.2019.
19:05
Nel Pavletić/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Rijeke doputovali su u srijedu u Gent na prvu utakmicu posljednjeg pretkola Europske lige, a napadač Antonio Čolak istaknuo je da ih je trener Bišćan dobro pripremio te da mogu ostvariti dobar rezultat.

"Ovo je dosad najbitnija utakmica za nas i klub. Bit će teška utakmica, ali trener Bišćan nas je, kao i dosad, dobro pripremio za ovu utakmicu i vjerujem da ćemo biti spremni da ostvarimo dobar rezultat", rekao je Čolak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Rijeke su u 3. pretkolu uvjerljivo eliminirali škotski Aberdeen, u obje utakmice su slavili sa 2-0. Gent je u kvalifikacijama za Europsku ligu startao u 2. pretkolu. Prvo je izbacio rumunjsku Viitorul Constanțu (6-3, 1-2), a potom ciparski AEK iz Larnace (1-1, 3-0). 

Gent je u nedjelju u 4. kolu belgijskog prvenstva kod kuće protiv Oostendea slavio sa 2-0, a golove su postigli 23-godišnji ukrajinski reprezentativni veznjak Roman Jaremčuk i 19-godišnji kanadski napadač Jonathan David. Klub se nalazi na petom mjestu sa sedam bodova i gol-razlikom 10-4. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na terenu ćemo vidjeti koliko vrijede oni, a koliko mi"

Upravo su Jaremčuk i Jonathan David najviše pokazali u dosadašnje dijelu sezone. Jaremčuk je postigao šest golova, a od toga četiri u kvalifikacijama za Europsku ligu, a Jonathan David četiri pogotka, po dva u kvalifikacijama i domaćem prvenstvu. 

Gent ima dovoljno kvalitetnih igrača, a vrijednost momčadi procjenjuje se na 80 milijuna eura, što je otprilike četiri puta više od Rijeke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To ne znači ništa, na terenu ćemo vidjeti koliko vrijede oni, a koliko mi. Imamo dobru kvalitetu u ekipi i možemo ostvariti dobar rezultat. Ne bojimo se, moramo se biti spremni obraniti i onda iskoristiti svoje prilike", istaknuo je Antonio Čolak uoči prve utakmice koja je na rasporedu u četvrtak u 20.30 sati. Uzvrat je u Rijeci 29. kolovoza.

Uspiju li Riječani biti bolji u dvije utakmice od Genta, po četvrti će se put plasirati u grupnu fazu Europske lige. U dosadašnja tri nastupa u Europskoj ligi (2013., 2014. i 2017.) Rijeku je vodio Bišćanov prethodnik, današnji izbornik reprezentacije Slovenije Matjaž Kek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo