ČITAV NOGOMETNI SVIJET UPRAVO BRUJI O LUKI MODRIĆU: / 'Dijete ratova na Balkanu kojem su Srbi ubili djeda, ispisalo je povijest'

Image
Foto: AFP

Svjetski mediji pišu o Lukinom osvajanju Zlatne lopte

3.12.2018.
23:54
AFP
VOYO logo

Očekivano, Luka Modrić u središtu je pisanja europskih i svjetskih medija nakon osvajanja Zlatne lopte u ponedjeljak navečer u Parizu.

'Od trnja do zvijezda'

Španjolski dnevni sportski list Marca, inače Realovo "glasilo", je na već na dan dodjele u tiskanom izdanju na naslovnici objavila da Modrić osvaja prestižnu nagradu France Footballa, a nakon službene potvrde na svojem portalu objavila je tekst pod naslovom: "San o lopti", u kojem piše:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zauvijek će u povijesnim nogometnim knjigama ostati zapisano da je 2018. godine ovu nagradu osvojilo dijete ratova na Balkanu koje je tako prekinulo desetogodišnju dominaciju Messija i Ronalda. Lukin put do vrha bio je prepun prepreka i trnja, 'od trnja do zvijezda', rekli bi smo. Upravo ta poznata metafora opisuje njegov život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Srpski vojnici ubili su mu djeda za vrijeme rata za neovisnost Hrvatske'

Srpski vojnici ubili su mu djeda za vrijeme rata za neovisnost Hrvatske, morao je bježati od rata pa je na kraju bio i prognanik, no sve je uspio prebroditi i postati najbolji na svijetu. Igrao je u Bosni i "Preživio" je i tvrdog Tottenhamova pregovarača Daniela Levyja koji mu je u početku radio probleme prilikom njegove želje da se otisne put Madrida, a na najvećoj pozornici, onoj Realovoj, ušutkao je kritičare i osvojio srca svih onih koji prate najvažniju sporednu stvar na svijetu. Korak po korak išao je prema vrhu na koji je došao s 33 godine.

'Nevjerojatna priča'

Da nije bilo njega i onog fenomenalnog ubačaja Ramosu s desne strane iz kornera u finalu Lige prvaka 2014. godine, ne bi bilo ni Realove nevjerojatne priče o četiri osvojene Lige prvaka u zadnjih pet godina. Bio je ključan za Real na tom putu. Prizor kako naslove prvaka Europe slavi s hrvatskom zastavom govori puno toga", stoji u Marcinom emotivnom tekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatski majstor imao je fantastičnu nogometnu godinu 2018. Treći put zaredom osvojio je Ligu prvaka i bio je jedan od najboljih Realovih igrača na tom povijesnom putu. Bio je ključan u sjajnom nastupu Hrvatske u Rusiji, a potvrda za sve to došla je u obliku Zlatne lopte France Footballa", kratko je objavio njemački Kicker na svojem web izdanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugledni britanski BBC ističe:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Luka se okrunio nagradom Zlatne lopte, Messi je peti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo