ĆIRO ZA NET.HR O PRESUDI NJEGOVU KUMU MAMIĆU: / 'Žao mi je, kazna je drastična, evo što to znači za reprezentaciju'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Zdravko Mamić osuđen je na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja novca iz Dinama, a Net.hr je o toj presudi razgovarao s Ćirom Blaževićem

6.6.2018.
16:22
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Županijski sud u Osijeku danas je izrekao nepravomoćnu presudu kojom je Zdravko Mamić osuđen na šest i pol godina zatvora, poreznik Milan Pernar na četiri godine i dva mjeseca, Zoran Mamić na četiri godine i 11 mjeseci, a izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović na tri godine zbog izvlačenja oko 116 milijuna kuna iz Dinama te nanošenja štete državnom proračunu od 12,2 milijuna kuna.

Mamić je bivši šef Dinama, odnedavno samo u funkciji savjetnika kluba, a kao jedan od najmoćnijih ljudi u hrvatskom nogometu na sebe je navukao bijes navijača Dinama i hrvatske nogometne reprezentacije, zbog sada već opravdanih sumnji u sportski kriminal, umreženu korupciju te korištenja Dinama, HNS-a i ostalih institucija hrvatskog nogometa za stjecanje osobnog bogatstva. Dinamov savjetnik izricanje presude je dočekao u Bosni i Hercegovini, čiji je državljanin, te je već poručio medijima da nema namjeru vratiti se u Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon izricanja presude, čuli smo se s legendarnim bivšim hrvatskim izbornikom, Mamićevim kumom i njegovim, nekad bliskim prijateljem, Miroslavom Blaževićem.

Image
MAMIĆ I NJEGOVA BANDA OSUĐENI ZA PLJAČKU DINAMA: /

Dobio 6 i pol godina, uzet će mu 52 milijuna kuna!

Image
MAMIĆ I NJEGOVA BANDA OSUĐENI ZA PLJAČKU DINAMA: /

Dobio 6 i pol godina, uzet će mu 52 milijuna kuna!

Blaževiću je žao zbog drastične kazne

Prije svega, Blažević je izrazio žaljenje zbog izrečene kazne. "Žao mi je zbog drastične kazne", rekao je u razgovoru za Net.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako, ovo je nepravomoćna presuda, nadam se da će nakon žalbe biti ublažena", rekao je bivši izbornik.

Turbulentan odnos

Ćiro Blažević i Zdravko Mamić oduvijek su imali turbulentan odnos. Kumovi i nekadašnji nerazdvojni prijatelji razišli su se početkom devedesetih, nakon pokušaja privatizacije Dinama. Obojica su kupovali dionice kluba uz blagoslov državnog vrha, ali je prijateljstvo puklo nakon deprivatizacije, kada su se međusobno optuživali za dugove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa ipak, nakon gotovo 20 godina nepričanja i hladnih odnosa, dogodilo se pomirenje, i to lani, kada je Ćiro rekao da ga je Mamić "nadšišao", a ovaj uzvratio: "Ćiro, bio si i ostao moj učitelj".

'Ništa ne može poremetiti atmosferu u ovoj reprezentaciji'

Međutim, Ćiro Blažević smatra da presuda ne može narušiti reprezentaciji, koja prema njegovu mišljenju može otići i korak dalje od njegovih Vatrenih iz 1998.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne vjerujem da išta može poremetiti atmosferu u reprezentaciji, Luka [Modrić] i [Dejan] Lovren, unatoč tome što su bili dio procesa, su profesionalci i ne bi bili u tako velikim klubovima da se ne mogu nositi s pritiskom", odgovorio nam je Ćiro na pitanje kako će sudjelovanje dvojice reprezentativaca u kaznenom postupku utjecati na pripreme reprezentacije uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji.

'Imamo sjajnog izbornika u Daliću, u Rusiji ćemo ostvariti povijest'

"Ovo su sve banalnosti, ova reprezentacija ima sjajnog izbornika u Daliću i kapacitet napraviti veliku stvar u Rusiji, to ne kažem samo ja nego svaki etablirani stručnjak", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Reprezentacija može napraviti mnogo i ništa je neće spriječiti da postigne povijesno djelo u Rusiji", zaključio je Blažević o šansama Vatrenih na predstojećem svjetskom prvenstvu.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo