Revolucija hrvatskog nogometa / Ciparski suci neće biti jedini strani djelitelji pravde u HNL-u: Pao je dogovor, a evo tko će im se pridružiti

Image
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Treba vidjeti koliko će ovo donijeti hrvatskom nogometu, no ono što se nadamo kao i uvijek da nećemo morati ni spominjati suce te da će utakmice biti u prvom planu

29.8.2022.
16:44
Srecko Niketic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski nogometni savez je sklopio dogovor po kojim će Hrvatska i Bugarska razmijeniti suce na jednu utakmicu. Odlučeno je da će na drugom susretu osmog kola HNL-a koje će se igrati između Varaždina i Gorice glavni sudac utakmice će biti Radoslav Gidženov. Njegovi pomoćnici bi trebali biti Georgij Stambo i Georgij Minev.

Image
NK INA HRVATSKA /

Nogometna velesila složena ukradenim novcem iz INA-e: Premijerligaška obrana, hrvatska veza i zastrašujući napad

Image
NK INA HRVATSKA /

Nogometna velesila složena ukradenim novcem iz INA-e: Premijerligaška obrana, hrvatska veza i zastrašujući napad

Hrvatski suci će također biti u akciji na tom dvoboju, no u ulozi četvrtog suca i VAR sobe. Ante Čuljak, Ivan Bebek, Robi Kezele odabranici su koji će pomagati Bugarima koji će suditi samo jednu utakmicu. Za to vrijeme dok će Bugari dijeliti pravdu u HNL-u naši suci će odnašati dužnost u Bugarskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako će 3. rujna na utakmici Spartak Varna i CSKA Sofija glavni sudac biti mladi Ante Čulina, koji će nakon toga biti i četvrti sudac na utakmici Ludogorec - Hebar. Za utakmicu u kojoj će biti glavni sudac pomoćnici će mu biti Dario Kolarević i Ivan Starčević.

Izgleda da će se pokušati razmijeniti ponešto iskustva s Bugarima, no ranije je Hrvatski nogometni savez dogovorio suradnju i s ciparskim sucima. Ta bi suradnja trebala biti ozbiljnija te bi suci više puta trebali dolaziti u HNL, odnosno naši u Bugarsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bruno Marić vjeruje da će svi imati koristi od te suradnje.

"Prvi puta u povijesti će na utakmici HNL-a pravdu dijeliti strani suci te bugarskoj ekipi želimo uspješno suđenje. Vjerujem da će se ovakve razmjene sudaca pokazati vrlo korisnima za daljini napredak naših sudaca, prvenstveno zbog vrijednog međunarodnog iskustva koje će ovim putem dobiti. Raduje me što sudački velikani poput Kassaija odnosno Mažića, koji vodi suce na Cipru, a s kojima smo također potpisali sporazum, cijene hrvatske suce te žele na ovaj način surađivati. Vjerujem da ćemo svi imati koristi od te suradnje, da možemo učiti i napredovati kroz razmjenu iskustva i znanja", poručio je predsjednik Komisije nogometnih sudaca HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba vidjeti koliko će ovo donijeti hrvatskom nogometu, no ono što se nadamo kao i uvijek da nećemo morati ni spominjati suce te da će utakmice biti u prvom planu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo