Cijeli Brazil moli za legendarnog doktora

U ozbiljnom je stanju, s novim izljevom krvi u trbušnom predjelu, u ponedjeljak u saopaulsku bolnicu drugi put u 20-ak posljednjih dana dopremljen 57-godišnji Socrates Brasileiro Sampaio.

6.9.2011.
15:30
VOYO logo

Legendarni brazilski nogometaš, inače po zvanju doktor medicine, pretrpio je novo unutarnje krvarenje te je u ponedjeljak navečer podvrgnut novome hitnom kirurškom postupku.

Njegova supruga Katia Bagnarelli novinarima je kazala:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Liječnici su nas pozvali, kao i sve kojima je do mog supruga stalo, da mole za njega!"

Prije desetak dana, u subotu 27. kolovoza, legendarni kapetan brazilske reprezentacije iz prve polovice 80-ih godina prošlog stoljeća pušten je na kućnu njegu nakon prve operacije. Svojevoljno je potom progovorio u jednoj televizijskoj emisiji o svojim zdravstvenim problemima i njihovu uzroku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Platio sam cijenu prekomjernog uživanja u alkoholu. U osnovi, problem je prouzročio alkohol. Cijela se jetra upalila i ništa nije prolazilo kroz nju. Usporedimo to s krvnom pumpom: negdje jednom nešto mora eksplodirati. U ovom slučaju, eksplodiralo je u mom trbuhu."

Priznao je Socrates tom prilikom da već godinama prekomjerno pije, najmanje bocu vina na dan, te da je često pripit već u jutarnjim satima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još za igračke karijere bio je strastveni pušač. Trošio je dvije kutije cigareta na dan.

Vezani članci:

arti-201109040138006 arti-201109030055006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo