ČETIRI NOVA DALIĆEVA ADUTA: / Vlašić i Rebić postali su prave napasti u napadu, a nazire li se rješenje za lijevog beka?

Image
Foto: AFP

Zlatko Dalić objavio je popis igrača koji će konkurirati za dva ključna kvalifikacijska dvoboja protiv Grčke, a na njemu su se našla neka nova imena čiji su pozivi itekako opravdani.

24.10.2017.
12:25
AFP
VOYO logo

Pri tome se naravno misli na Marina Leovca, Ivana Strinića, Antu Rebića i Nikolu Vlašića.

Image
DALIĆ POZIVA NA PRIMIRJE: /

'Nije vrijeme za rat! Moramo stati iza reprezentacije, treba nam podrška navijača'

Image
DALIĆ POZIVA NA PRIMIRJE: /

'Nije vrijeme za rat! Moramo stati iza reprezentacije, treba nam podrška navijača'

Prilika za Leovca

Hrvatska već duži niz godina muku muči s pozicijom lijevog beka. Nakon oproštaja Danijela Pranjića od reprezentacije, na toj su se poziciji izmjenjivali Strinić, Leovac, Pivarić, a nijedan od njih nije ulio dovoljno sigurnosti izbornicima i nametnuo se kao trajno rješenje. Solidno je tu ulogu odrađivao Šime Vrsaljko, ali ipak je desna strana njegova prirodna pozicija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leovac je 29-godišnjak koji je u zahvaljujući odličnim predstavama u dresu Rijeke zaradio transfer u grčki PAOK u kojem je postao nezamjenjiv na svojoj poziciji. Prve sezone u grčkoj je momčadi odigrao 38 utakmica u koje ugradio dva pogotka i četiri asistencije. Prošle sezone igrao je još više, 49 utakmica u kojima je ponovno zabio dva pogotka i dodao šest asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove sezone nije propustio niti jednu utakmicu, odnosno odigrao je svih osam u prvenstvu i četiri u kvalifikacijama za Europsku ligu. Za Hrvatsku je odigrao tri prijateljske utakmice, a u jedinoj natjecateljskoj igrao je svega jednu minutu protiv Italije. Prošli izbornik Čačić nije mu pridavao veliku pažnju, a čini se kako ju Leovac itekako zaslužuje svojim igrama.

Strinić ponovno hvata kontinuitet

S Ivanom Strinićem je slična situacija. Ove godine je iz Napolija prešao u Sampdoriju gdje je odigrao pet utakmica i upisao dvije asistencije. Prošle sezone se nije pretjerano naigrao u jakoj momčadi Napolija te zabilježio 15 utakmica u kojima je zabio dva gola te tri puta asistirao. Godinu prije za istu je momčad upisao 13 nastupa bez nekog učinka, ali čini se kako je prelazak u Sampdoriju bio dobar potez za njegovu karijeru jer će očigledno dobivati puno veću minutažu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od Leovca, ima puno više reprezentativnog iskustva. Odigrao je vrlo dobra dva Eura, a problem zbog kojeg se nije mogao nametnuti u reprezentaciji su predstavljale dekoncentracije i nedostatak kontinuiteta u Napoliju. Stvari polako sjedaju na mjesto za ovog brzonogog lijevaka koji bi napokon mogao uhvatiti kontinuitet igara i ozbiljnije konkurirati za sastav Hrvatske, tko god ju bude vodio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlašić briljira u Evertonu

U ofenzivnom dijelu Dalić ima opasne planove s Vlašićem i Rebićem. Prvog od njih je zamislio na desnoj strani napada, a to je i sasvim logičan izbor, s obzirom na to kakve igre pruža u Evertonu u posljednje vrijeme na toj poziciji.

Od dolaska u klub iz Liverpoola upisao je osam nastupa u kojima je zabio svega jedan gol, ali svojom brzinom i prodornošću osvojio je navijače Evertona koji ga poslije svake utamice obasipaju hvalospjevima. Sazrio je u odličnog igrača, iako njegov napredak još uvijek traje, i ne treba stavaljati prevelika očekivanja pred njega. Svakako je igrač koji ima kvalitetu ozbiljno ugroziti bilo koju obranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Zločesti dečko' odlučuje utakmice

'Zločesti' dečko hrvatskog nogometa, Ante Rebić, igra odlično pod vodstvom Nike Kovača u Eintrachtu. Kao mlad igrač otišao je u Italiju gdje nije oduševio igračkim sposobnostima, a imao je i epizodu u Njemačkoj s Red Bull Leipzigom. Glupi crveni kartoni i nesmotreni potezi vezali su se tada uz njegovo ime, a onda je došao kod Kovača, sredio glavu, prošle sezone odigrao 28 utakmica u koje je ugradio tri pogotka i dvije asistencije, a ove je sezone jedan od glavnih motora momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izuzetno fizički jak,brz i neumoran, počeo je prikazivati partije koje su se od njega očekivale davno prije te je ove sezone odigrao sedam utakmica, u tri je utakmice zaredom bio strijelac, a u četvrtoj asistent. Dobrim igrama vratio se u reprezentaciju i mogao bi biti značajno pojačanje i iznenađenje Hrvatske na lijevom krilu, na kojem prednost ima Ivan Perišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić očito ima viziju i planove za sve igrače, kako sam tvrdi nije pod ničijim utjecajem i mogao bi posložiti ovu momčad Vatrenih dosta ofenzivno, a s obzirom na formu određenih igrača i apsolutno opravdano.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo