Odzvonilo Zdravku Mamiću: 'Ovo će biti revolucija!'

Čelni ljudi FIFA-e idu u borbu protiv menadžera! Već se radi na sustavu koji bi pomogao nogometnim klubovima diljem svijeta da transfere nogometaša dogovaraju direktno, bez posredovanja menadžera

9.1.2013.
12:03
VOYO logo

Taj sustav, o kojemu se još uvijek ne zna puno, trebao bi omogućiti brže informiranje o tržištu igrača, posebno onih slobodnih.

"Ovo će biti revolucionaran sustav, i na svjetskoj sceni, no i na razini nacionalnih saveza", izjavio je Jacques Anuma, predstavnik FIFA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, FIFA planira trećim osobama ograničiti mogućnost ulaganja u nogometaše kako bi kasnije imali korist od transfera. Ako takvo pravilo zaživi, onda se slučajevi poput onog "Mamić – Dudu" više neće ponavljati. Tko zna, možda ih je baš taj slučaj inspirirao u ovoj ideji, o kojoj će se više znati u ožujku. Osim toga, FIFA će udvostručiti naknade za nastup na Svjetskom prvenstvu. Za svaki dan sudjelovanja na SP-u u Južnoj Africi održanom 2010., igrači su dobivali 1.224 eura, a u Brazilu će dobivati 2.180 eura. Igrači će se plaćati dva tjedna uoči početka turnira, pa do posljednje utakmice koju njihova reprezentacija odigra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo