Legende Manchestera u nevjerici: United dobio novi 'šamar'

Nogometaši Manchester Uniteda nastavili su turobnu sezonu porazom u gostima kod Sunderlanda 2:1 u prvoj polufinalnoj utakmici Capital One Cupa.

8.1.2014.
9:18
VOYO logo

Prvi puta nakon svibnja 2001. godine Manchester United je pretrpio tri uzastopna poraza u službenim utakmicama. Prethodna dva su se momčadi menadžera Davida Moyesa dogodila na Old Traffordu, prvo u prvenstvu protiv Tottenhama 2:1, a onda u FA Cupu istim rezultatom protiv Swanseaja.

Za razliku od tog poraza, koji je značio i eliminaciju iz jačeg i renomiranijeg engleskog kupa, ManU u Capital One Cupu ipak može do finala, jer mu ostaje uzvrat protiv Sunderlanda 22. siječnja na Old Traffordu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

United je i protiv Sunderlanda, baš kao i protiv Swanseaja, igrao bez dvojice najboljih napadača, Robina van Persieja (bedreni mišić) i Waynea Rooneyja (prepona), ali slaba je to utjeha za navijače Crvenih vragova.

Domaćin je poveo baš prije odlaska u svlačionice na odmor. Ryan Giggs uklizao je u pokušaju da izbije loptu ispred Phila Bardsleyja koji je bio spreman loptu iz neposredne blizine ugurati u mrežu. Učinio je to umjesto njega Giggs i tako autogolom postavio 1:0 na semaforu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su izjednačili u 52. minuti, kada je Nemanja Vidić poentirao glavom nakon kornera kojeg je izveo Cleverley.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćin je pobjednički gol postigao u 64. minuti, kada je Fabio Borini preciznim udarcem pod gredu s bijele točke razgalio domaće navijače. Bio je to vrlo sumnjivi kazneni udarac, dosuđen zbog prekršaja Cleverleyja nad Johnsonom. Sumnjiv jer je kontakt bio minimalan, ako je uopće i postojao.

Nakon utakmice su kamere u TV prijenosu na tribinama uhvatile legende Manchester Uniteda Alexa Fergusona i Bobbyja Charltona kako u nevjerici komentiraju novi udarac za njihov klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo