Utakmica s Meksikom / Čačićevi debitanti otputovali u Los Angeles: Santini uzbuđen što je konačno u reprezentaciji

Image
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

'Teško se možemo taktički upoznati i pripremiti u ovih nekoliko dana, zato je najvažnije da budemo svježi i da svatko pruži svoj maksimum', priznaje debitant Ivan Santini

25.5.2017.
15:05
Igor Šoban/PIXSELL
VOYO logo

U sastavu hrvatske nogometne reprezentacije koja je otputovala u Los Angeles gdje će u noći sa subote na nedjelju (2.30 sati po hrvatskom vremenu) odigrati prijateljsku utakmicu protiv Meksika čak je 10 igrača koji dosada nisu upisali niti jedan reprezentativni nastup, a među njima je i napadač francuskog Caena Ivan Santini koji ne skriva uzbuđenje što će braniti hrvatske boje.

"Još nisam sasvim svjestan svega što se događa, a razmišljam samo o utakmici s Meksikom, kako se što prije oporaviti od puta, odmoriti i kako ćemo ostaviti dobar dojam. Uzbuđeni smo, većina nas još nije bila u Sjedinjenim Američkim Državama. Ljudi su u Los Angelesu pristupačni, prilaze nam na ulici, premda ih čudi što se bavimo nogometom", ispričao je Santini u razgovoru za službenu internetsku stranicu Hrvatskog nogometnog saveza (hns-cff.hr).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na kratko razdoblje priprema, Santini ističe što će biti ključno za dobar nastup u subotu.

"Teško se možemo taktički upoznati i pripremiti u ovih nekoliko dana, zato je najvažnije da budemo svježi i da svatko pruži svoj maksimum. Tada će nas biti teško pobijediti. Susret s Meksikom bit će veliki izazov. Svi znaju kakva je situacija, ali nismo opterećeni i vjerujemo u pozitivan rezultat".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po povratku sa sjevernoameričkog kontinenta Santini će ostati u kadru za gostovanje na Islandu gdje će Hrvatska 11. lipnja igrati kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji sljedeće godine.

"Treniranje s ponajboljom veznom linijom svijeta bit će iskustvo koje ću pamtiti cijeli život. Sretan sam što sam napokon došao do toga, jedva čekam. Utakmica s Islandom mogla bi mnogo toga odlučiti u kvalifikacijama koje smo zasad odlično odigrali. Nadam se da neće biti problema kao u nekim prijašnjim kvalifikacijama", rekao je Santini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Hrvatsku će ovaj 28-godišnji Zadranin zaigrati nakon izvrsne sezone tijekom koje je postigao 15 pogodaka i pomogao Caenu zadržati prvoligaški status. Santini je prošloga ljeta u Caen stigao iz Standarda iz Liegea.

"Bila je teška odluka napustiti klub koji se bori za trofeje kako bih došao u klub koji se bori za ostanak, no radi se o jačoj ligi i ispalo je odlično. Dobro sam se uklopio u Caen, prihvatili su me suigrači, a unatoč turbulentnoj sezoni s usponima i padovima ispunili smo cilj i ostali u prvoligaškom društvu. Na meni je da to dogodine pokušam potvrditi svoj učinak", zaključio je Santini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Santini je prošloga ljeta u Caen stigao iz Standarda iz Liegea.

Popis igrača za prijateljsku utakmicu Meksiko - Hrvatska, nedjelja, 28.5. (1,30 sati po hrvatskom vremenu):

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratari: Lovre Kalinić (Gent), Antun Marković (Slaven Belupo).

Obrambeni: Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Borna Barišić (Osijek), Jakov Filipović (Inter Zaprešić), Nikola Katić (Slaven Belupo), Denis Kolinger (Lokomotiva), Mato Miloš (Istra 1961), Zoran Nižić (Hajduk).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezni: Fran Tudor (Hajduk), Lovro Majer (Lokomotiva), Mile Škorić (Osijek), Ivan Šunjić (Lokomotiva), Nikola Vlašić (Hajduk).

Napadači: Duje Čop (Sporting Gijon), Ivan Santini (Caen).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo