ČAČIĆ IMA PLAN ZA OSMINU FINALA: / Sprema li izbornik novo rješenje u vrhu napada?

Image

Izbornik Ante Čačić se nakon pobjede protiv Španjolske (2-1) u 3.

22.6.2016.
18:04
VOYO logo

Čačić je protiv branitelja naslova odlučio poštedjeti ozlijeđene igrače i one kojima su prijetili parni žuti kartoni, uveo je petoricu novih igrača u prvi sastav, ali je unatoč tome nadmudrio španjolskog izbornika Vicentea del Bosquea i odnio veliku pobjedu.

'Naše su igre izbacile tri junaka'

"Vodili smo računa o tome u čemu možemo biti dobri protiv njih, gdje možemo tražiti svoju šansu. Bilo nam je jasno da većina njihovih igrača dolazi iz Barcelone, Real Madrida i Atletica i da su preslikali igru Barcelone. Znali smo i da će nam šanse biti male ako ne budemo kompaktni i ako ne skratimo linije. Morali smo zatvoriti koridore, a najvažnije je bilo da kod oduzete lopte odmah imamo rješenje", objasnio je Čačić na konferenciji za novinare dan nakon velikog trijumfa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U prvom poluvremenu smo imali dosta problema jer se nismo držali plana, ali u nastavku smo to popravili. Držali smo svoj gard, igrali smo za gol više, a imali smo i malo sreće, obranili smo jedanaesterac. Mislim da smo apsolutno zaslužili prvo mjesto. Ali od jedne pobjede se ne živi, prvenstvo tek sad počinje, više nema popravnog. Mislim da se još možemo dignuti, još ima rezerve kod određenih igrača. Uzlazna je linija kod Rakitića, Perišića... Naše su igre izbacile tri junaka - Modrića, Rakitića i Perišića, a u ovoj smo utakmici proširili fond igrača", dodao je izbornik.

Image

Ante Čačić

Hrvatskoj se naoko ždrijeb prilično otvorio jer sve do eventualnog finala ne može igrati protiv Francuske, Španjolske, Italije, Njemačke i Engleske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema na Euru lakog ždrijeba i lakog suparnika. Možda ovaj kostur izgleda lakše, ali put do vrha je uvijek težak. Nijedna reprezentacija nije ovdje slučajno", rekao je Čačić.

'Turska je imala jake utakmice, pa eto'

Još se uvijek ne zna protiv koga će Hrvatska igrati u osmini finala u subotu, ali izbornik se time ne zamara. Odlična je vijest, u svakom slučaju, da bi u toj utakmici ponovno trebao imati kompletan sastav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Modrić i Mandžukić su radili po posebnom režimu. Imamo još jedan trening ovdje i mislim da će njih dvojica biti spremni."

Image
Foto: AFP, LOIC VENANCE

Srna i Kalinić

Zahvaljujući brojnim izmjenama u sastavu za Španjolsku reprezentacija izgleda prilično svježe uoči nastavka turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da smo do sada dobro upravljali trenažnim procesom. Neki od vas su me kritizirali jer sam izabrao lakše protivnike pred Euro, ali to se pokazalo dobrim. Turska je imala jake utakmice, pa eto..."

'Hrvatska reprezentacija puno je više od nogometa'

Na pitanje je li ponosan što je nadmudrio tako trofejnog stručnjaka poput Del Bosquea, hrvatski je izbornik odgovorio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam jako ponosan na to što sam hrvatski izbornik. Ponosan sam na naše igrače, na njihovu ozbiljnost i trud, želju da naprave nešto veliko. Hrvatska reprezentacija puno je više od nogometa."

Image

Vedran Ćorluka

Mnogi su se novi igrači nametnuli u Bordeauxu, jedan od njih je i strijelac Nikola Kalinić. Ima li šanse da u osmini finala osvane u početnoj postavi umjesto Mandžukića?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni je važno da imam što više igrača na raspolaganju. Sve opcije dolaze u obzir, svi konkuriraju, a osim toga - Mandžukić i Kalinić ne isključuju jedan drugoga", zaključio je Čačić.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo