BUNDESLIGA / Leipzig slavio protiv Dortmunda u derbiju, Gvardiol asistirao preko pola terena

Image
Foto: Profimedia

Gvardiol je odigrao cijelu utakmicu za pobjednike, dok je Marin Pongračić bio u početnom sastavu Borussije, ali ga je na poluvremenu trener Marco Rose zamijenio

6.11.2021.
21:27
Profimedia
VOYO logo

U derbiju 11. kola njemačke Bundeslige RB Leipzig je pred svojim navijačima s 2:1 nadigrao Borussiju Dortmund, a hrvatski reprezentativac u dresu domaće momčadi Joško Gvardiol imao je važnu ulogu u pobjedničkoj momčadi.  

Gvardiol je sjajnom asistencijom u 29. minuti uposlio Francuza Christophera Nkunkua koji je zaobišao gostujućeg vratara i poslao loptu u mrežu za 1:0. Marco Reus je u 52. minuti izjednačio na 1:1. Konačnih 2:1 postavio je danski reprezentativac Yussuf Poulsen u 68. minuti na asistenciju Nkunkua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gvardiol je odigrao cijelu utakmicu za pobjednike, dok je Marin Pongračić bio u početnom sastavu Borussije, ali ga je na poluvremenu trener Marco Rose zamijenio. RB Leipzig je sa 18 bodova skočio s osmog na peto mjesto.

Image
XAVI, SPAŠAVAJ! /

Barcelona nastavlja 'briljirati': Prokockali tri gola prednosti protiv Celte i ostali bez ponajboljeg igrača

Image
XAVI, SPAŠAVAJ! /

Barcelona nastavlja 'briljirati': Prokockali tri gola prednosti protiv Celte i ostali bez ponajboljeg igrača

Bayern ostao na vrhu

Domaćom pobjedom 2:1 protiv Freiburga, nogometaši Bayerna zadržali su prvo mjesto na ljestvici njemačke Bundeslige, dok je iznenađujući poraz u 11. kolu na svom terenu doživio Stuttgart od Arminie Bielefeld, kojoj je to prva pobjeda u novoj sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leon Goretzka je bio strijelac vodećeg pogotka za Bayern u 30. minuti, a u 75. minuti je prednost Bavaraca udvostričio Robert Lewandowski. Freiburg je samo uspio smanjiti zaostatak pogotkom Harbera u drugoj minuti sučevog dodatka.

Hrvatski reprezentativac Josip Stanišić ostao je na klupi za pričuve Bayerna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bavarci su došli do devete pobjede i sa 28 bodova će reprezentativnu stanku dočekati na vrhu ljestvice. Drugoplasirana Borussia Dortmund ima 24 boda, a treći je Freiburg sa 22.

Poraz Sosinog Stuttgarta

Neugodno iznenađenje doživio je Stuttgart na svom stadionu, gdje je Arminia Bielefeld slavila s minimalnih 1:0, što je predzadnjoj momčadi Bundeslige prva pobjeda. Za nju je zaslužan Japanac Masaya Okugawa koji je mrežu zatresao u 19. minuti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski reprezentativac Borna Sosa je odigrao cijelu utakmicu za Stuttgart, ali nijedan od njegovih brojnih ubačaji suigrači nisu uspjeli proslijediti u mrežu.

Razočaranje je u 11. kolu doživio i Hoffenheim na gostovanju kod Bochuma. Domaći su slavili s 2:0, a strijelci su bili Soma Novothny u 66. minuti i Miloš Pantović u sedmoj minuti sučevog dodatka. Bochum je u 75. minuti imao i kazneni udarac, ali je vratar Manuel Riemann loptu poslao preko gola. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andrej Kramarić je bio u udarnoj jedanaestorici Hoffenheima i odigrao je cijelu utakmicu. U 16. minuti je s ruba kaznenog prostora loptu poslao malo iznad grede, a u 75. minuti je zaradio žuti karton.

Tri boda je minimalnom domaćom pobjedom zaradio i Wolfsburg, koji je na svom travnjaku s 1:0 svladao Augsburg. U 14. minuti mrežu je pogodio Lukas Nmecha. Wolfsburg je tom pobjedom došao do 19 bodova, čime se privremeno probio na četvrto mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo