BRUTALNA ISTINA: / Engleski velikan konačno otkrio zašto hrvatski dragulj nikad nije dobio pravu priliku

Image
Foto: PIXSELL, Marko Lukunic

Konačno smo saznali detalje zašto se nekad silno nadareni Matej Delač nije uspio nametnuti u Chelseaju.

10.11.2016.
8:42
PIXSELL, Marko Lukunic
VOYO logo

Kao 17-godišnji vratar otišao je iz zaprešićkog Intera u Chelsea 2009., a onda su krenule posudbe, s kojih se Delač, sedam godina poslije, nije više nikad vratio na Stamford Bridge. Danas je u belgijskom Mouscronu.

Sedam sezona na posudbama

Počelo je s posudbom u Vitesse, a zatim je igrao za: Češke Budejowice, Vitoriju Guimaraes, Inter Zaprešić, Vojvodinu, Sarajevo, Arles, ponovno Sarajevo i sad Mouscron.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Brzo sam uvjerio Chelsea na kupnju'

Trener Chelseajevih vratara Christophe Lollichon u razgovoru za belgijski magazin Sport Foot otkrio je kako je došlo do Delačevog angažmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Otišao sam ga pogledati u Hrvatsku i nije mi trebalo tisuću utakmica da se uvjerim o kakvom se talentu radi. Brzo sam ljude u Chelseaju uvjerio na kupnju", kazao je Lollichon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nisam uzeo u obzir kvalitetu hrvatske lige'

"No, moram priznati da nisam uzeo u obzir sve stvari, prije svega kvalitetu hrvatske lige", otkrio je Chelseajev stručnjak.

"No, na njegov dolazak ne gledam kao promašaj. Matej je fantastična osoba", dodao je Lollichon, a Delač, unatoč tome što nije u fokusu prve momčadi, od 2015. se dvaput izborio se za produljenje ugovora koji mu vrijedi do 2018. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi treneri, od Ancelottija, Villas-Boasa, Beniteza, Di Mattea, Mourinha i Contea, na prvi dojam nisu bili oduševljeni, ali Delač ih je, sa svakim novim treningom uspijevao uvjeriti u svoje kvalitete".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teško do prve momčadi

No, nakon svega, teško možemo očekivati da će hrvatski vratar zaigrati u dresu prve momčadi Chelseaja.

"Bit ću iskren, mislim da Matej nema budućnost u Chelseaju. Malo mu nedostaje da se nametne ovdje. Pred njim su još dvije godine ugovora i nadamo se da ćemo pronaći klub koji će mu najbolje odgovarati za nastavak njegove karijere," zaključio je Lollichon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo