Stao u obranu kolega /

Bruno Marić o spornom suđenju na derbiju Osijeka i Hajduka: 'Sve odluke su ispravne!'

Image
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Predsjednik komisije nogometnih sudaca HNS-a Bruno Marić tvrdi da glavni sudac Fran Jović, unatoč pogreškama, još uvijek najbolji nogometni sudac u Hrvatskoj.

4.4.2022.
18:15
Marko Jurinec/PIXSELL
VOYO logo

U derbiju 29. kola Prve HNL Osijek i Hajduk su pred 8.500 gledatelja na stadionu Gradski vrt odigrali bez golova. Nakon utakmice mnogo se pričalo o suđenju Frana Jovića.

Jović je u 18. minuti sudio kazneni udarac u korist Hajduka. Međutim, nakon pregleda VAR snimke glavni je sudac preokrenuo tu odluku. Iduća sporna odluka bila je u 30. minuti kada je Jović pokazao Lovriću drugi žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovoga puta Jović je svojevoljno otišao pogledati VAR snimku, a zaključio je kako igrač Osijeka ipak nije simulirao prekršaj i uslijed toga je dosudio jedanaesterac za domaću momčad u Gradskom vrtu kojeg je Caktaš promašio.

Bruno Marić stao u obranu svojih kolega

Predsjednik komisije nogometnih sudaca HNS-a Bruno Marić za Sportske novosti komentirao je burno prvo poluvrijeme, a tvrdi da je Jović, unatoč pogreškama, još uvijek najbolji sudac u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Fran Jović imao je jedno loše poluvrijeme u kojem je donio pogrešne odluke. Donio je pogrešnu odluku o kaznenom udarcu nad Krovinovićem te pogrešnu odluku kad se radilo o simuliranju Lovrića," rekao je Marić za Sportske novosti.

"U prvoj situaciji on je sam zvao VAR jer mu je Krovinović kazao da je jedanaesterac 'tanak', a u drugoj je situaciji njega zvao VAR jer nije bilo simuliranja. Ne vidim razlog da se toliko apostrofira suđenje kada su sve odluke koje su na kraju donešene bile ispravne."

"Ne želimo da se sude takvi lagani jedeanaesterci, a osobito jer je Krovinović sam kazao da nije bio jedanaesterac. Ne čini sudački tim samo Fran Jović, nego svi suci. Nakon tog lošeg prvog poluvremena, drugo poluvrijeme suca Jovića bilo je bez greške. Fran Jović i dalje je najbolji sudac u Hrvatskoj. Svakome, pa i najboljem, može se dogoditi loše poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo