Hrvatski problemi / Brojke ne lažu: Hrvatska obrana prima previše, prekidi su za nas nerješiva enigma

Teško je, naravno, kritizirati obranu nakon rezultata na Svjetskom prvenstvu no trend se nastavlja

25.3.2019.
20:00
VOYO logo

Ako u nogometu - kao što često možemo čuti - sve počinje i završava obranom, onda upravo tu leži jedan od problema Hrvatske nogometne reprezentacije.

Hrvatska je od početka Svjetskog prvenstva zaključno sa sinoćnjom utakmicom u Budimpešti odigrala 15 utakmica i primila 25 golova. 1,67 po utakmici. To je, ako izuzmemo prijateljske utakmice, gol razlika 16-23.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teško je, naravno, kritizirati obranu nakon rezultata na Svjetskom prvenstvu no trend se nastavlja - pogotovo iz prekida.

Od 25 primljenih golova, Hrvatska je pokleknula čak 13 puta iz prekida, od toga su 3 gola iz kaznenih udaraca. Dalićevo objašnjenje - nestandardnost obrane. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što čeka Hrvatsku?

Nakon prva dva kola već je gužva u skupini E. Jer čak četiri od ukupno pet momčadi sada ima po tri boda. Slovačka, Wales koji ima utakmicu manje, Hrvatska i Mađarska upisale su po jednu pobjedu, dok je Azerbajdžan na dnu, s jednim porazom iz jedine utakmice, one na Maksimiru. Znamo da dvije najbolje momčadi izravno idu na Europsko prvenstvo.

Sljedeće okupljanje je u lipnju kada će Hrvatska u Osijeku imati imperativ pobjede nad Walesom, a Azerbajdžan će dočekati Mađarsku. Tri dana kasnije Hrvatska je slobodna, a igraju Azerbajdžan - Slovačka i Mađarska - Wales.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo