Poruka s Istoka: Za Vatrene bi to bio sramotni debakl

Nakon dugo vremena, iz dalekog Abu Dabija javio se proslavljeni hrvatski trener profesor Branko Ivanković.

23.10.2012.
7:24
VOYO logo

"Ispostavilo se da je poraz Vatrenih od Švicarske bio koristan!", istaknuo je Ivanković i pohvalio Štimca i njegove igrače na igri i rezultatima u dosadašnjem dijelu kvalifikacija.

"Zalet i atmosfera su sjajni, što je najvažnije. Štimac je odmah htio inicirati novi duh, entuzijazam i zamah. Nije baš krenulo jer ne posloži se sve čim stisneš gumb. A i nije poanta u promjeni, već u jednostavnosti. Nepotrebno se elaboriralo o tobože novom sustavu igre, o famoznom stilu 'tiki-taka'. Kao da svoj 'tiki-taka' nismo predstavili još sredinom devedesetih s Prosinečkim, Bobanom i Asanovićem, s brzancima Stanićem i Jarnijem na bokovima, zar kratki pasovi oduvijek nisu hrvatsko obilježje, čega se plašimo, čemu nepotrebno težimo? Niti je primarno da taj model bude razrađen poput Barcelonina ili Furijina, ionako bi ga proglasili dosadnim."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon četiri kola Vatreni imaju 10 bodova u skupini.

"To je fantastično. Igramo kvalitetno, motivirano i angažirano. Potvrđujemo da smo momčad iz svjetskih Top 10."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prikazanog, Ivanković je dao jasan zaključak.

"Mi smo favoriti po rejtingu i po snazi. Od toga ne treba bježati. Neodlazak u Brazil bi za Vatrene bio sramotni debakl. S napomenom kako bi najveća pogreška bila smatrati da smo se već plasirali!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj, profesor je riječ-dvije posvetio starom prijatelju Zdravku Mamiću.

"Rijetko se čujem s njim. Veseli me uzastopna Dinamova Liga prvaka. Žao mi je što Maminjo neprestano mora ratovati, sam protiv svih, ni po čemu ne zaslužuje toliko navijačkog i medijskog otpora. Sva sreća da je dočekao punu sportsku satisfakciju, ja mu čestitam!", zaključio je za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo