HRVAT JE PRAVA STVAR / Englezi plasirali senzaciju. Vatrenog koji je zaludio Europu želi velikan: 'On je novi David Beckham'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

'Svestrani igrač ima iskustva kao lijevi bek, lijevi vezni i lijevi bočni bek. Sosa je također dio hrvatske reprezentacije i impresionirao je i na klupskoj i na državnoj razini'

27.4.2022.
18:34
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski nogometni reprezentativac Borna Sosa prava je nogometna priča, prava stvar, vruća roba, kako bi se ono kazalo. Engleski portal Football London piše kako bi lijevi bek Vatrenih mogao sljedećeg ljeta u Tottenham. Hrvatskog igrača Stuttgarta nazivaju Englezi i "novim Davidom Beckhamom" te ga navode kao ozbiljnu opciju za momčad Antonija Contea. Vrijednost tog transfera navodno bi iznosila od osam do 13 milijuna funti.

Image
BRAVO! /

Borna Sosa nastavlja oduševljavati: Asistirao je u velikoj pobjedi Stuttgarta

Image
BRAVO! /

Borna Sosa nastavlja oduševljavati: Asistirao je u velikoj pobjedi Stuttgarta

Jedan od najboljih lijevih bekova Bundeslige

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sosa je jedan od najboljih lijevih bekova Bundeslige. Ove sezone ima 27 nastupa u svim natjecanjima za Stuttgart, a pritom je zabio dva gola te upisao osam asistencija. Sosu su zbog preciznih centaršuteva usporedili s Beckhamom koji je također, dok je bio mlad, igrao za Tottenham. Tottenham News svojim pratiteljima na Twitteru već postavlja pitanje bi li htjeli vidjeti Bornu Sosu u dresu Tottenhama?

Stuttgart se bori za ostanak u ligi

"Borna Sosa trenutno igra za VfB Stuttgart, koji se bori protiv ispadanja u Bundesligi. 24-godišnjak je karijeru započeo u zagrebačkom Dinamu, prije nego što je 2018. prešao u Bundesligu. Svestrani igrač ima iskustva kao lijevi bek, lijevi vezni i lijevi bočni bek. Sosa je također dio hrvatske reprezentacije i impresionirao je i na klupskoj i na državnoj razini. Ono što će Fabiu Paraticiju i Conteu potencijalno biti najatraktivnija kvaliteta igrača Stuttgarta, su njegove napadačke kvalitete. Na lijevoj strani, Talijan trenutno na raspolaganju ima Sergia Reguilona i Ryana Sessegnona", stoji u tekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velikani žele Sosu

Sosa je, kao jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji u Europi, privukao tako veliku pažnju. Već se pisalo o tome da ga u svoje redove žele dovesti engleski velikani Chelsea, Arsenal, talijanski velikan Juventus kao i Napoli, a nedavno se u priču uključio i španjolski gigant Barcelona. Prije malo više od dva tjedna strani mediji prenijeli su bili kako je novinar Sky Sportsa Marc Behrenbeck objavio da je Sosa velika želja Barcelone te da su se predstavnici katalonskog giganta nedavno sastali s menadžerima hrvatskog reprezentativca kako bi pregovarali o njegovoj plaći.

Image
Foto: Profimedia

Borna Sosa

Neizostavni dio momčadi

"Hrvatski reprezentativac imao je problema s ozljedama ove sezone, ali je odigrao 90 minuta i bio u prvih 11 u svakoj ligaškoj utakmici u kojoj je sudjelovao. Sosa se sada dovodi u vezu s prelaskom u Tottenham, nakon što je prije bio povezan s prelaskom u Chelsea, a vjerojatnije je da će ga ohrabriti taj mogući njegov potez, ako njegova trenutna momčad ispadne ", navodi se u tekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga, Englezi ističu kako bi Bornu Sosu loši klupski rezultati mogli natjerati, biti ključni faktor da odluči promijeniti nogometnu sredinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo