BOLT SE OKREĆE NOGOMETU: / 'U 2018. ću igrati, a pamtim kako je Jamajka zabila Hrvatskoj na SP-u 1998.'

Image
Foto: AFP

Najbrži čovjek na planeti napustio je atletiku i spreman je okrenuti se drugoj sportskoj ljubavi pa ćemo tako od sljedeće godine, najavio je to on sam, Usaina Bolta gledati na zelenim travnjacima.

21.10.2017.
13:40
AFP
VOYO logo

Osam olimpijskih i jedanaest svjetskih zlatnih medalja u sprinterskoj karijeri sakupio je sjajni jamajčanski atletičar koji je za Fifine službene internetske stranice svjedočio svoju ljubav prema nogometu. Sjeća se vrlo dobro i prvog gola kojeg je postigla Jamajka na Svjetskom prvenstvu 1998. godine, a utakmica je to koju je izabrana vrsta njegove domovine igrala protiv postave Vatrenih koji su na istom turniru osvojili brončanu medalju.

"Nikad neću zaboraviti kad smo se kvalificirali na Svjetsko prvenstvo, premijer je proglasio nacionalni praznik. Sjećam se i prvog pogotka na turniru, Robbie Earle ga je postigao glavom na utakmici protiv Hrvatske. U posljednjoj utakmici je Theodore Whitemore zabio dvaput u pobjedi protiv Japana", prisjetio se Bolt koji je te 1998. za vrijeme trajanja turnira imao jedanaest godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan hoće li se posvetiti nogometu kazao je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, sad kad sam se oprostio od atletike volio bih igrati nogomet. Spomenuo sam to više puta kroz intervjue i poruka je stigla do mnogih klubova. Nažalost, u kolovozu sam se ozlijedio i nisam mogao trenirati, nadam se nekim utakmicama u 2018. godini."

Da je upoznat s nogometom Bolt je potvrdio birajući idealnih jedanaest iz prošle sezone pri čemu je kao broj jedan istaknuo Cristiana Ronalda, a kao najboljeg golmana današnjice Gianluigija Buffona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Toliko je sjajnih nogometaša, nije to lak izbor. Naravno, napad bi vodili Cristiano Ronaldo, Lionel Messi i Neymar, na gol bih stavio Gianluigija Buffona, a obranu bi činili Sergio Ramos, Leonardo Bonucci na stoperskim pozicijama i Marcelo i Dani Alves na mjestu bekova. U vezi bi bili Paul Pogba, N'Golo Kante i Philippe Coutinho."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo