JAD I BIJEDA: / Mamić dojurio iz pritvora i svjedočio novoj Dinamovoj sramoti

Image
Foto: PIXSELL, Marko Lukunić

U prvoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka nogometaši Dinama na svome Maksimiru nisu uspjeli slomiti luksemburšku Folu Esch.

15.7.2015.
23:00
PIXSELL, Marko Lukunić
VOYO logo

Pogodak je za Dinamo postigao Angelo Henriquez u 36. minuti, a gosti su poveli 11 minuta ranije zgoditkom Samira Hadjija. Hrvatski prvak je posve razočarao svoje navijače u ogledu s protivnikom kojeg je prije dvije godine u pretkolu lako izbacio s ukupnih 6:0. Obrana Modrih je luksemburškoj momčadi poklonila i pogodak, tek treći u europskoj povijesti Fole, a napad Dinama čak u drugom poluvremenu i u situaciji kada su gosti igrali s deset igrača nije stvorio niti jednu izrazitu priliku.

Najveći uspjeh gostiju

Dinamo je u susret ušao bez ozlijeđnih Arijana Ademija i Ante Ćorića, koji je osjetio bol na samom zagrijavanju, a luksemburški prvak je puno bolje započeo utakmicu. Igrači Fole imali su dvije dobre prilike na samom početku dvoboja, a u 25. minuti su i poveli nakon prebacivanja glavom Hornussa do Hadjia koji s pet metara lako postiže pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski prvak je izgledao prilično bespomoćno sve do 36. minute kada je akciju Pjace i Soudanija pogotkom okončao Čileanac Henriquez. U 64. minuti crveni karton je zaradio igrač gostiju Ronny Suoto zbog brutalnog prekršaja na Rogu, ali jalovi Zagrepčani nisu uspjeli iskoristiti tu prednost, pa su Luksemburžani došli do najvećeg uspjeha u povijesti. Fotogaleriju s utakmice možete pogledati OVDJE.

Uvrede braći Mamić

Nekoliko sati nakon puštanja iz istražnog zatvora u Remetincu čelnici Dinama, braća Zdravko i Zoran Mamić, došli su na stadion Maksimir kako bi uživo pratili prvu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka. Braću Mamić je sat prije početka utakmice ispred stadiona dočekao pljesak zaposlenika Dinama, ali i povici negodovanja brojnih BBB-a, koji su ispred zapadne tribine stadiona bučno protestirali zbog puštanja iz zatvora Dinamovih čelnika, te odlučili da neće nazočiti utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zdravko Mamić se pet minuta prije početka dvoboja pojavio u svečanoj loži stadiona, a dočekan je zvižducima i uvredama koje su se s istočnog dijela stadiona čule tijekom cijele utakmice. Dvoboj je pratilo oko šest tisuća gledatelja, među kojima i i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker, te izbornik Niko Kovač.

DINAMO - FOLA ESCH 1:1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DINAMO: Eduardo - Pinto, Šimunović, Taravel (Hodžić, 81), Pivarić - Machado (Pamić, 59), Goncalo (Cekici, 69) - Soudani, Rog, Pjaca - Henriquez

FOLA: Hym - Martino, Klein, Martin, Kirsch - Payal - Bensi (Hornus, 25), Ronny Souto, Dallevedove, Francoise (Rani, 78)- Hadji (Camerling, 82)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STRIJELCI: 0:1 Hadji (25), 1:1 Henriquez (36)

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo