BOJKOT: / Navijači okrenuli leđa slavnom klubu

Najvatreniji navijači Milana krenuli su u radikalnu akciju. Pozvali su sve navijače da bojkotiraju subotnji dvoboj s Cagliarijem, ali i da prestanu kupovati sve klupske proizvode.

20.3.2015.
17:12
VOYO logo

"Koliko puta smo se žrtvovali za Milan? Koliko puta smo štedjeli da bi kupili dres, da bismo došli na stadion, da bi obnovili godišnje ulaznice? Nedostaje jedna stvar, nešto što mi kao navijači Milana i ljubitelji ovih boja želimo - objašnjenje. Imamo niz pitanja koja želimo da postaviti predsjedniku Berlusconiju", navodi se o objavi 'Curve Sud', navijača s južne tribine San Sira.

Navijačima je prekipjelo, klub je 10. u Serie A, postaje jasno da već drugu godinu zaredom će ostati bez nastupa u europskim kupovima. Pojavile su se i najave kako će Berlusconi prodati klub, a navijači žele - transparentnost i odgovore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zašto ste nam godinama mazali oči obećanjima o brzom povratku na staze stare slave i onda taj projekt napustili za samo par mjeseci? Voljeli bi znati, da se ne osjećamo prevarenim - koliko ima istine u glasinama o prodaji kluba ili dijela dionica? Ukoliko vam je namjera prodati dio kluba i zadržati ovakvo stanje, onda je bolje da prodate cijeli klub i dozvolite nekom drugom da preuzme kontrolu. Koliko imate još želje da nas vratite u svjetski vrh? Ako više ne osjećate želju, zašto produžavate agoniju i vučete nas prema dnu?".

Navijači su mu itekako zahvali zbog osam naslova prvaka Italije i pet Liga prvaka, ali osjećaju inerciju i krenuli su u akciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pozivamo SVE da napuste stadion na utakmici Milan-Cagliari, ali nećemo samo na tome stati. Pozivamo vas da prestanete kupovati klupske proizvode. Moraju ostati potpuno sami, baš kako se mi često osjećamo proteklih godina. Pozivamo one koji ste kupili ulaznice ili dogovorili putovanje - ako je moguće ostanite van stadion. Ako je to nemoguće, razumijemo, uvijek smo prvi putovali da bi gledali svoju prvu ljubav, suzdržite se od navijanja, ne pokazujte transprente i zastave. Danas moramo pokazati jedinstvo, kako bi oni koji su nas doveli u ovu situaciju pokazali odgovornost. Ovo je posljednji apel predsjedniku da riješi situaciju ili će saznati da nema drugog načina osim snažnog otpora. "

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo