GRUBE RIJEČI /

Boban stao u obranu Jurića: 'Tko ste vi da se tako ponašate? Sramite se!'

Image
Foto: Profimedia

Alarmantnu situaciju komentirao je i sam Jurić...

28.10.2024.
10:09
Profimedia
VOYO logo

U posljednjem nedjeljnom ogledu devetog kola talijanske Serie A nogometaši Fiorentine su na domaćem terenu ostvarili uvjerljivu pobjedu, svladali su Romu 5-1. Ovom pobjedom Fiorentina je skočila čak na četvrto mjesto, dok je Roma, hrvatskog stratega Ivana Jurića, ostala na 11. mjestu ljestvice.

Image
PRAVI KAPETAN /

Luka Modrić izazvao milijune reakcija s jakom porukom na Instagramu, prekinuo je šutnju

Image
PRAVI KAPETAN /

Luka Modrić izazvao milijune reakcija s jakom porukom na Instagramu, prekinuo je šutnju

Nije dugo trebalo da se talijanski mediji ponovno raspišu o otkazu za splitskog stratega: "Roma je pod Jurićem dosadna, pasivna i u potpunom rasulu. Alarm je odavno oglašen u Romi, ali sad je postao crven. Čini se da momčad više ne vjeruje u Jurića nakon nove sramotne predstave. Jurić je u najvećem riziku da dobije otkaz, a povratak De Rossija, kojeg je Jurić naslijedio, konkretna mogućnost. Osim njega, spominje se i Roberto Mancini. Roma je kod Fiorentine doživjela pokolj i pala u potpunu tamu", navodi Gazzetta u prvom tekstu o Juriću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom ističu: "Totalni kolaps Rome. Hrvatski trener je pod velikom prijetnjom otkaza. Drugačiji ishod i nije moguć kada se pogleda gdje je Roma u Italiji i Europi. Nije slučajnost da je avion Friedkina, gazde kluba, u New Yorku. Tamo je Daniele De Rossi, još uvijek pod ugovorom s Romom, na odmoru. U pozadini se spominje i ime Claudia Ranierija. Omiljenog trenera bi lakše probavili bijesni navijači."

Alarmantnu situaciju komentirao je i sam Jurić: "To je nogomet. Mislim da sam napravio sjajan posao u 40 dana i da nema smisla sve to baciti u WC školjku. Vidio sam čvrstinu, dobre izvedbe, mlade kako se razvijaju, starije kako se vraćaju na ono što su bili, a danas smo to sve pustili u toalet", u njegovu obranu za Sky Sports Italia stao je i Zvonimir Boban:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Ivan Jurić

"Problem je u tome što je Jurić zadnji trener kojeg želite dovesti u takvu situaciju. Dobar je u više stilova nogometa, želi fizički jake i izdržljive igrače. Nije naviknut na situaciju u kojoj preuzima momčad usred sezone, bez da je s njom trenirao tijekom ljeta", rekao je Boban pa se nadovezao na stanje u Romi:

"To je apsurdna situacija koju je stvorilo neodgovarajuće vodstvo koje ne poštuje vrijednosti Rominih navijača. To su ljudi koji su pisali povijest Rome, a bačeni su kao da su nitko i ništa. Ne kažem da velikani kluba nužno postaju sjajni direktori ili treneri, ali Tottiju nisu dali ni priliku da nauči što je potrebno", kaže i zaključuje:

"Isto vrijedi za De Rossija. Odmah su ga odbacili, kao da je nula. Tko ste vi da se tako ponašate? Kako se samo usudite? Sramite se!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje Jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo