BOBAN PRIPREMA REVOLUCIJU: / Legendarni kapetan osmišljava natjecanje koje će promijeniti nogomet!

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
17.9.2016.
14:34
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Odnosi FIFA-e i Barcelone narušeni su još od kazne koju je krovna nogometna organizacije 'odrezala' Kataloncima zbog nepravilnosti pri dovođenju maloljetnih igrača. Prvi cilj sastanka bio je rješavanje tih problema, a drugi - rasprava o pokretanju novog klupskog natjecanja!

Osam klubova iz Europe

Radi se o ideji koju je Barcelona iznijela u okviru Udruženja europskih klubova (ECA), a spomenuto bi natjecanje trebalo zamijeniti sadašnje Svjetsko klupsko prvenstvo. Katalonci su predstavili Infantinu kako su zamislili turnir, a za njegovo razvijanje bi trebali biti zaduženi Boban i jedan od njegovih najbližih suradnika, legendarni Marco van Basten.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju španjolskih medija, inicijalna je ideja da se natjecanje održava u neparnim godinama i da na njemu nastupe 24 kluba, od čega bi ih po osam dolazilo iz Europe i Južne Amerike. Pravo sudjelovanja bi stekla posljednja dva pobjednika Lige prvaka i Cope Libertadores, a tek treba vidjeti po kojim bi kriterijima bi se popunila ostala mjesta. Natjecanje bi se, u svakom slučaju, održavalo u ljetnim mjesecima i u neparnim godinama, tako da još ostaje problem usklađivanja s Copa Americom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo