NEĆE BITI LAGANO / Bjelica na mukama nakon što je doznao prvog protivnika u Europi: 'To je doista veliki problem, trebamo dobro razmisliti...'

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Osijek će u drugom pretkolu Konferencijske lige igrati protiv Kizilžar Petropavlovska iz Kazahstana

15.6.2022.
16:39
Sanjin Strukić/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Osijeka u drugom pretkolu Konferencijske lige igrat će protiv Kizilžar Petropavlovska iz Kazahstana, a trenera Nenada Bjelicu zasad brine vremenska razlika od četiri sata, naporan put i teren s umjetnom travom. 

Image
OSJEČANIMA JE SIGURNO PAO MRAK NA OČI KAD SU POGLEDALI KARTU /

'Kad se prođu ovi radovi na cestama u Mađarskoj i Poljskoj, dalje je lako'

Image
OSJEČANIMA JE SIGURNO PAO MRAK NA OČI KAD SU POGLEDALI KARTU /

'Kad se prođu ovi radovi na cestama u Mađarskoj i Poljskoj, dalje je lako'

 Osječani će putovati na dosad najudaljeniju destinaciju u svojim europskim ogledima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je dosta veliki problem. I vremenska razlika od četiri sata i naporan, dugotrajni put. Trebamo dobro razmisliti, vjerojatno krenuti i dva dana ranije u odnosu na termin utakmice kako bismo se što bolje prilagodili i ušli u njihov ritam. Morat ćemo se na pravi način adaptirati na sve to kao i na teren s umjetnom travom koji nas očekuje na Astana Areni, kako bismo odradili kvalitetnu utakmicu", izjavio je Bjelica za internetski portal Osijeka.

 Osječki nogometaši prvu će utakmicu igrati u gostima, 21. srpnja, dok se uzvrat na stadionu Gradski vrt igra sedam dana kasnije. Važno je do tada skupiti što više informacija o protivniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno ćemo se detaljnije informirati o njima, danas to nije problem. Vidim da imaju sljedeću utakmicu 19. lipnja protiv Šahtera Karaganda, tako da ćemo ih i tu imati priliku vidjeti. No, dosta je još vremena do naše međusobne utakmice, moguće je da će se do tada neke stvari kod njih promijeniti, u smislu nekih novih igrača. Ono što sada znamo je da su u natjecateljskom ritmu, da imaju dosta iskusnu momčad, s puno internacionalaca, a da bismo nešto konkretnije pričali o njima, moramo ih više puta pogledati", rekao je Bjelica.

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Trener Osijeka Nenad Bjelica

Bjelica očekuje kako će Osijek preskočiti prvu prepreku i plasirati se u treće pretkolo Konferencijske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svih pet protivnika koje smo mogli dobiti su prolazni. Jedino nisam htio Lechiju Gdansk jer ih dobro poznajem, atmosferu koja tamo vlada na stadionu, uostalom sjetimo se našeg lanjskog gostovanja kod Pogona. Dobro da smo ih izbjegli, ovi ostali su svakako prolazni, najvažnije je da se dobro pripremimo i budemo u dobrom stanju u tom trenutku", zaključio je trener Osijeka.

'Sretno s čitanjem imena ovog kluba'

A svima u klubu je vjerojatno pao mrak na oči kad su pogledali na kartu i shvatili da će zbog 90 minuta utakmice morati prevaliti 4500 kilometara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na taj račun našalio se Tomislav Globan, profesor ekonomike sporta na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

"Sretno Osječanima s čitanjem imena ovog kazahstanskog kluba", napisao je na Twitteru, a malo potom objavio i kartu koja dočarava što čeka Nenada Bjelicu i društvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad prođu ovi radovi na cestama u Mađarskoj i Poljskoj, dalje je lako."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kizilžar je, inače, četvrtoplasirana momčad prošlog izdanja kazahstanske Premier lige koja je domaće prvenstvene utakmice odigrala na Astana Areni u Nur-Sultanu (Astana), 500-tinjak kilometara od Petropavlovskog.

Trener Kizilžara je Ali Alijev (41), koji je nakon serije loših rezultata u novoj sezoni naslijedio bivšeg reprezentativca Andreija Karpovicha, koji je u prošloj sezoni ostvario povijesni uspjeh i prvi put u klupskoj povijesti izborio Europu. U aktualnom prvenstvu, nakon 12 odigranih kola, Kizilžar se nalazi na 11. mjestu s 12 osvojenih bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo