E TO JE PRAVA BOMBA / Bio bi to transfer godine u Hrvatskoj. Dalić i Bjelica ga ignoriraju, a slavni njemački klub za mladog golgetera daje 10 milijuna eura?

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

On prema Transfermarktu vrijedi 4.5 milijuna eura, pa ta tržišna cijena i nije toliko nerealna ako se u obzir uzmu njegove godine

11.6.2022.
11:05
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Kada su napadači Prve HNL u pitanju, uz Marka Livaju i Josipa Drmića, ove se sezone najviše istakao mladi centarfor Osijeka, koji je bio na posudbi u Istri, dvadesetogodišnji Dion Drena Beljo.

Mladi hrvatski reprezentativac stigao je u Istru ispod radara i malo tko je očekivao da će odmah eksplodirati posebice jer ga je Nenad Bjelica ignorirao od prvih dana svog mandata u Osijeku, ali on je na posudbi zabio 15 golova i bio je treći strijelac lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beljo se odmah našao na radarima jakih europskih ekipa poput Basela i Anderlechta, a tražili su ga navodno i Dinamo i Hajduk, ali Nenad Bjelica je nedavno rekao kako Beljina tržišna vrijednost iznosi čak 10 milijuna eura i time je, de facto, blokirao Belji transfer unutar HNL-a.

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Traži ga BVB

On prema Transfermarktu vrijedi 4.5 milijuna eura, pa ta tržišna cijena i nije toliko nerealna ako se u obzir uzmu njegove godine i ugovor s Osijekom do 2025. godine. Od Anderlechta i Basela dosta je teško očekivati da će ponuditi više od pet milijuna eura, ako će dati i toliko, ali proširila se glasina koju je potvrdio i Transfermarkt, da Belju traži moćna Borussia Dortmund.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagađa se da je BVB ponudio za početak pet milijuna eura, ali jasno je da to Osijek vjerojatno neće prihvatiti i gotovo sigurno neće prodati Belju prije kraja kvalifikacija za Konferencijsku ligu, gdje mladi reprezentativac može zabiti koji gol i dodatno si podići cijenu. Transferu bi svakako pogodovao i poziv u reprezentaciju, jer Zlatko Dalić ionako muku muči s pronalaskom prave "devetke", a Beljo savršeno odgovara profilu napadača kakvog Hrvatska treba.

Beljo je, nema sumnje, vruća roba i realno je za očekivati da će ovoga ljeta napustiti Hrvatsku, a BVB nam se čini kao fantastična opcija. Dakako, ako nije riječ tek o pukoj glasini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo