YOSHIKA MATSUBARA ZA DANAS.HR / Bivši reprezentativac Japana otkrio što će odlučiti i kako japanski mediji gledaju na Hrvatsku

Image
Foto: Grafika Danas.hr - Profimedia

Odlučili smo ga ponovno kontaktirati i provjeriti ima li nam što zanimljivo za otkriti uoči današnje utakmice između Japana i Hrvatske u osmini finala Svjetskog prvenstva u Kataru

5.12.2022.
8:14
Grafika Danas.hr - Profimedia
VOYO logo

Japanac Yoshika Matsubara, nosio je dres Rijeke u sezoni 1998./99. kada se dogodila najveća krađa u povijesti domaćeg nogometa. O tome smo već pisali na našem portalu kada se Matsubara prisjetio tih trenutaka.

Image
YOSHIKA MATSUBARA ZA RTL.HR /

Japanac koji je plakao s Riječanima 1999. godine nakon ukradenog naslova: 'Ne mogu vjerovati što su nam napravili'

Image
YOSHIKA MATSUBARA ZA RTL.HR /

Japanac koji je plakao s Riječanima 1999. godine nakon ukradenog naslova: 'Ne mogu vjerovati što su nam napravili'

Odlučili smo ga ponovno kontaktirati i provjeriti ima li nam što zanimljivo za otkriti uoči današnje utakmice između Japana i Hrvatske u osmini finala Svjetskog prvenstva u Kataru. Plasmanom u četvrtfinale Mundijala, ova generacija Japana bi ispisala povijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Japanska reprezentacija radi sjajan posao i uskoro će ispisati povijest. Da budem iskren, mislio sam da će skupina biti teža zbog Njemačke i Španjolske. Ali s igračima u dobroj formi kao što su Daichi Kamada, Junya Ito i Ritsu Doan, priželjkivao sam da postoji šansa za prolazak grupe", rekao nam je u uvodu.

Tajna Samuraja

"Mislim da Hrvatska ne bi htjela igrati s Japanom. Primjerice protiv Njemačke i Španjolske smo prvo primili pogodak, te u oba navrata preokrenuli ishod na 2-1", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekao bih da snaga Japana leži u onome što ne možete vidjeti. Igrači koji nisu uvršteni u početnih jedanaest su jednako motivirani. Timsko jedinstvo je nevjerojatno snažno. Zato igrači koji su uvedeni usred igre igraju dobro i pobjeđuju utakmicu", otkrio je.

Velika očekivanja

Japan je pobijedio Španjolsku i Njemačku, a izgubio od najvećeg 'outsidera', Kostarike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izgubili smo jer nismo reprezentacija koja će diktirati tempo igre, uglavnom zbog tranzicijskog nogometa. O Japanu i Hrvatskoj nema se što posebno za govoriti. Bit će to sigurno najbolja utakmica i imam velika očekivanja", kazao je 48-godišnjak.

Prednosti jednih i drugih

"Ako utakmica završi za 90 minuta, Japan će pobijediti. Ako dođe do produžetaka ili jedanaesteraca, mislim da će Hrvatska pobijediti. Svakako ako prođe Južnu Koreju, Brazil bi bio težak protivnik za obje momčadi", kaže i otkriva kako mediji u Japanu gledaju na Vatrene:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Japanski mediji

"Tri hrvatska veznjaka u centru pažnje su Modrić, Brozović i Kovačić, oni su poznati. Hrvatska nogometna reprezentacija je jako cijenjena u Japanu", zaključio je Matsubara.

Utakmicu između Japana i Hrvatske koja se igra danas od 16 sati možete pratiti uživo u tekstualnom prijenosu na našem portalu Danas.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo